28 Ocak 2013 Pazartesi

ANTALYA’NIN HİZMETE İHTİYACI VAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "Antalya’nın hizmete, çözüme ihtiyacı var, mazerete ihtiyacı yok.’’ dedi. 

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti.

Genel kurulun ardından başkanlığa yeniden seçilen Mevlüt Yeni'yi kutlayan Menderes Türel, kendisinin AGC üyesi olduğunu belirterek, ''Ben bugün yuvamdayım'' dedi.

Türel, Antalya'nın her zaman önceliği olacağını, Antalya'nın hizmet ve tesis konularındaki sorunlarının çözülmesi için büyük bir gayretin içinde olduğunu vurguladı. Antalya'da 5 yıl belediye başkanlığı yaptığını, bu süre içinde ''toplu iğne başı kadar'' saygısızlığı olmadığını belirten Türel, şöyle konuştu:

''Yanlış anlaşılabilir düşüncesiyle bir terbiyesizlikten hep kaçınmaya çalıştım. Çünkü benim üslubum, saygı ve sevgi üzerine dayalıdır. Biz her zaman memleketimize hizmet etmeyi önceliklerimiz arasına aldık. Zaman zaman haksızlıklara, iftiralara uğradık. Ama ne yapalım bu da bizim mesleğimizin bir kaderiymiş diye bunları zamanı geldiğinde Allah'a havale ettik. İçimizde bunları saklamak durumunda kaldık.''

Hükümetin gayretleriyle Antalya'ya önemli yatırımların getirildiğine değinen Menderes Türel, Sütçüler'e devlet hastanesi, ağız ve diş hastanesi, Finike Devlet Hastanesi gibi yatırımlara ilişkin çalışmaların tamamlandığını anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu sürede birçok hizmetinin açılan mahkemelerle durdurulmaya çalışıldığını savunan Menderes Türel, bu engellemelerle yılgınlığa düşmediğini, yaşadıklarının aksine kendisini teşvik ettiğini ifade etti. Belediyeciliğin ''mazeret makamı'' olmadığını kaydeden Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Belediyecilikte bizler çözüm üretmekle sorumlu kişileri ararız. Çünkü her aday, belediye başkanı olmadan önce o şehrin sorunlarını kendisinin çözeceğini iddia ederek bir yarışa girer. Adaylar eğer seçimler olmadan önce o kentin bütün sorunlarını çözeceğini iddia ediyorsa ondan sonra (Engelleniyoruz, şu olmuyor, bu olmuyor) noktasında bazı mazeretleri ortaya koyarlarsa ve halk ve medya da (Arkadaş sen seçimden önce bütün sorunları çözeceğim diyordun, şimdi niye çözemiyorsun? Seçimden önce verdiğin sözleri neden yerine getiremiyorsun?) diye sorar. Eğer ki engellenmeye yönelik bir takım ithamlar muhalefet belediyelerinin alışkanlığı haline gelmişse o zaman muhalefette çok başarılı olmuş belediyelerimiz de var, biz bundan memnun oluyoruz. O belediyeler başka bir iktidarla mı çalışıyorlar, o belediyeler ayda mı belediyecilik yapıyorlar. Demek ki iş bilenin kılıç kuşananın. O yüzden ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Mazeret üretmeyeceğiz, çözüm üreteceğiz. Antalya'nın hizmete, çözüme ihtiyacı var, mazerete ihtiyacı yok.''
   
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik operasyon
   
Menderes Türel, AK Partili belediyelerin önemli hizmetler ürettiğini, ''AK Partili başarısız belediye başkanımız var mı?'' diye sorulduğunda akla hemen bir belediyenin gelmeyeceğini söyledi. Türel, ''CHP veya MHP'de muhalefette başarılı bir belediye başkanı sayar mısınız?'' diye sorulduğunda da bir veya iki ismin akla geleceğini dile getirdi.

Ziyarette bir gazeteci, muhalefette başarılı belediye başkanı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in adının öne çıktığını, Eskişehir Belediyesi çalışanlarına yönelik operasyonu nasıl değerlendirdiğini sordu.

Türel, soruyu şöyle yanıtladı:

''Bugün Türkiye'de yapılan operasyonlar, incelemeler, soruşturmalar hep bir komplo senaryosuna dayandırılmak suretiyle daha işin başında aklanmaya çalışılıyor. Belki bunların sonucunda, bu incelemelerin akabinde çok ciddi bazı sıkıntılar ortaya çıkacak. Bunu bugünden bilebilme şansına sahip olabilmemiz mümkün değil. Çünkü olay adli merciler tarafından takip edilmektedir. Ama biz eğer yapılan her operasyonu, her incelemeyi bir komplo senaryosu ile aklamaya çalışırsak, bu, Türk siyaseti adına büyük bir tehlikedir. Mesela ne olur- (Ben nasıl olsa muhalefet belediyesiyim, istediğim gibi her türlü yolsuzluğu, usulsüzlüğü yapayım. Yarın böyle operasyon olduğunda zaten halk kahramanı olacağım. Onun için yapmadığım yanlış kalmasın, benim yanıma kar olsun yaptığım yanlışlar. Nasılsa genel başkanım da çıkıp 'Bu bir komplodur' diyerek beni aklamak suretiyle yaptığım yanlışlıkların kimse farkında olmayacak) noktasında bizi, Türk siyaseti adına tehlikeye götürebilir. Her yerde, her tür inceleme yapılmalıdır. Bunun sonuçlarına bakmamız lazım. Hepimiz insanız. Hepimiz yanlış yapabiliriz. Ama bu incelemeleri sanki bir komploymuş gibi halkın önünde, medya olarak gündeme taşırsak, Türk siyaseti adına çok tehlikeli bir noktaya meseleyi taşırız. Bu, yolsuzlukların, usulsüzlüklerin teşvik edilmesi, onların önünün açılması demektir.''

Menderes Türel, kendisi hakkında da iddialarda bulunulduğunu ve hakkında davalar açıldığını hatırlattı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili incelemelerden kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini belirten Türel, ''Eğer bir yanlış varsa elbette ki ortaya çıkarılmalı. Yoksa da o arkadaşlarımızın aklanmasına vesile olacaktır bunlar. Bugünkü operasyonla ilgili oradaki bu işin muhatapları benim gibi yapılana teşekkür etmeliler'' diye konuştu.
   
Belediyelere soruşturma izni
   
İçişleri Bakanlığı'nın verdiği soruşturma izinlerine ilişkin bilgileri de paylaşan Menderes Türel, 29 Mart 2009 ile 1 Ekim 2012 tarihleri arasında 3 bin 391 belediyeye ön inceleme verildiğini, bunun içinde bin 535'inin AK Partili, bin 26'sının CHP'li, 415'inin MHP'li, 156'sının da BDP'li olduğunu kaydetti.

Türel, aynı dönemde 16 AK Partili, 3 CHP'li, bir MHP'li belediye için teftiş izni verildiğini bildirdi. İncelemelerin ardından 4 AK Partili, 4 CHP'li, bir MHP'li belediye başkanının görevden alındığını anlatan Türel, BDP'deki rakamın 19 olduğunu, ancak görevden almanın daha çok KCK davasıyla ilgili olduğunu ifade etti. Türel, ''Bence bu yapılmış operasyonlarda benim şahsi dileğim, bunların muhataplarının sıkıntı yaşamadan kendilerini aklayabilmesidir'' dedi.
   
AK Partili belediye başkanı olmak için 7 kriter
   
Menderes Türel, bir gazetecinin belediye başkanlığına aday göstermek için ne gibi kriterler aradıklarını sorması üzerine, AK Parti'de bu sürecin 7 aşamadan oluştuğunu anlattı.

İlk kriterin ''halk nezdinde itibar'' olduğunu belirten Türel, şöyle konuştu:

''Arkadaşların halk nezdindeki itibarının ölçümünü bilimsel anketlerle yapıyoruz. Birçok vilayette yapacağız. Ondan sonra teşkilatlarımızda temayül yoklaması yapıyoruz. Bu arada zaman zaman tartışılıyor, (Oyları Ankara'da sayıyorsunuz, niye açık saymıyorsunuz) diye. Burada şöyle bir yanlış algı oluşuyor; Temayül yoklaması tek başına bir kriter değildir. 7 aşamalı kriterlerden bir tanesidir. Biz bunları açıkladığımızda sanki oradan birinci çıkan arkadaşımız kendinde belediye başkan adaylığı hakkı görür gibi kendisini algılıyor. Halbuki hiç böyle bir şey yok. Orada sonuncu çıkmış arkadaşımız da belediye başkan adayı olabilir. Bu da yetmiyor, ondan sonra bizim işimiz başlıyor. Ankara'da Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak Türkiye'yi 12 bölgeye böldük. Koordinatörlerimiz zaman zaman teşkilatımızın da haberi olmadan yapacağı çalışmalar neticesinde raporlarını tanzim ederler. Benim de başkanlığımdaki bir heyet tarafından değerlendirilir ve bir rapor haline dönüşerek MYK'ya arz edilir. Tabi ki milletvekillerimizin kanaatlerini alıyoruz. Milletvekillerimizin kanaatleri de bir rapora dönüşür ve MYK'ya arz edilir. MYK'da bu raporlar değerlendirilmek suretiyle karar sayın Başbakanımızın tasvibine sunulur. O karar da nihai değildir. Sayın Başbakanımız onaylar veya onaylamaz. Ama sayın Başbakanımızın tasvibiyle karar kesinlemiş olur. O yüzden bizim kriterlerimiz öncelikli olarak halkın itibarına ve parti teşkilatlarımızın olumlu düşüncelerine mazhar arkadaşlarımızı tespit etmeye yöneliktir.''

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de Menderes Türel'i AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinden dolayı kutladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder