28 Ocak 2013 Pazartesi

KÜLTÜR TURİZMİNDE ANTALYA LOKOMATİF ŞEHİR


Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Türkiye'ye deniz, kum ve güneş turizmi için gelen Hollandalıların, son yıllarda kültür ve arkeoloji turizmine de yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.Antalya'ya gelen Avrupalı turist potansiyelinin yüzde 10'unu Hollandalıların oluşturduğunu belirten Arıcı, son 5 yıl içinde Anadolu kültür turlarına yoğun ilgi gösterildiğini ve değişik medeniyetlere ait kültürelvarlıkları tanımaya yönelik ilginin her yıl artış gösterdiğini kaydetti.
Kültür turizmine yönelik çalışmalarla ilgili açıklama yapan Arıcı, bu yıl 8-13 Ocak tarihleri arasında yapılan 42. Uluslararası Hollanda Utrecht Turizm Fuarı'nda tanıtım yaptıklarını söyledi. Arıcı, Alman ve İskandinav ülkelerinden sonra dünyada en fazla tatil yapan ülke vatandaşlarının Hollandalılar olduğunu belirtti. Arıcı, yıllık 150 bin Hollandalının, başta Antalya olmak üzere Anadolu'da 20'ye yakın ilde arkeolojik, tarihi ve kültürel varlıkları tanımaya yönelik 2 ve 3 haftalık turlara katıldığını kaydetti.
Arıcı, "Kültür turizminde ülkemiz her geçen gün yükselen seyir takip ediyor. Kültür turizminin başında da İngiliz, Fransız, İskandinavlar gibi Hollandalılar geliyor. Antalya, bu konuda lokomotif turizm şehri. Antalyave ülkemiz, adeta açık hava müzesi konumunda. Kültür turizmi, turizmin temelini oluşturur. Sürdürülebilirturizmin temeli de kültürden geçiyor. Bizim en büyük zenginliğimiz kültür ve bilgimiz. 2013 yılında da kültür turizmine yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Antalya'da bulunan bir Xanthos, Perge, Selge,Olimpos, Termessos, Side, Myra, Patara Meclisi, Tlos, Letoon ve Apollon Tapınağı dünya kültür turizminde bir numara. Belçikalılar, Sagalassos Antik Kenti'ni, dünyada ziyaret edilecek en ayrıcalıklı antik şehir olarak anlatıyor." diye konuştu.--> kaynak-netgazete.com.t

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder