25 Şubat 2011 Cuma

'Çapkın Başkan' AKP yolunda


Kemer’in MHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gül, Ak Parti’ye geçmek için girişimlere başladı. Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, haberi doğruladı, “Böyle bir talep var” dedi. Gül’ün, GATAB’a başkan olmak için böyle bir manevra planladığı ileri sürülüyor.


(GÜN HABER/ÖZEL)
Adı sık sık yaptığı çapkınlıklarla anılan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün, CHP, DYP ve MHP’den sonra AKP’ye transfer olmak için çalışmalara başladığı ortaya çıktı. Bu amaçla bazı kişileri araya koyarak Ak Parti ile temasa geçtiği öğrenilen Gül, son günlerde bu girişimini hızlandırdı.

İL BAŞKANI KÖSE; EVET DUYDUK

Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Gün Haber’in bu konudaki sorularını cevapladı. Köse, “MHP’li Başkan Mustafa Gül’ün Ak Parti’ye geçmek istediği söyleniyor, bu doğru mu?” sorusuna, “Evet, biz de duyduk. Böyle bir talep var. Ama henüz parti genel merkezinden bize bir görüş sorulmadı” cevabını verdi.

Köse, konunun bir önceki İl Başkanı Hüseyin Samani döneminde de gündeme geldiğini belirtti. Ak Parti İl Başkanı Köse, Gül’ün bazı aracılar vasıtasıyla partiye geçmek için çalışmalar yaptığını kaydederek, “Böyle bir talep muhatabından (Gül’ü kastediyor) gelmedikçe biz ciddiye almayız” dedi.

Mustafa Köse, “Peki, size talepte bulunur ve partiye geçmek istediğini söylerse, siz ne yaparsınız?.. İl başkanı olarak kararınız ne olur?” sorumuza ise, “Aracıları devre dışı bırakır, direkt kendisinden talep gelirse arkadaşlarımızla oturur, ilgili kurulları toplar konuyu değerlendiririz. Şimdiden kabul ederiz veya etmeyiz diyemem” diye konuştu.

GATAB SEÇİMİ VAR

Bu arada, yakınlarda bölgeye hizmet götüren birlik olan GATAB’ta başkanlık seçimi olacağı ve Gül’ün böyle bir manevra ile bu birliğin başkanlığını amaçladığı ileri sürüldü. Geçtiğimiz dönem Tekirova Belediye Başkanı Ak Parti’li Yusuf Üras ile başkanlık yarışına giren Gül, başarısız olmuştu.

http://www.gunhaber.com.tr/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder