17 Şubat 2011 Perşembe

.Birlikte savaşalım


Uyuşturucu ile mücadelenin sadece polisiye bir iş olmadığını anlatan EGM KOM Daire Başkanı Pek, "Uyuşturucu ile mücadelede 40 tane ayrı kurumun üzerine düşen görevleri iyi yapsın uyuşturucu ile mücadele daha etkili olur” dedi.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin (TUBİM) düzenlediği uyuşturucu ile mücadele konferansı, Sera Otel'de başladı. 81 ilden vali yardımcıları, il emniyet müdürleri, il KOM şube müdürleri, il sağlık müdürleri, üniversite öğretim üyelerinin yer aldığı konferansta uyuşturucu ile mücadelede önlem ve yeni öneriler ele alınıyor.



40 kurumun görevi

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Ahmet Pek, uyuşturucu ile mücadelenin sadece polisiye bir iş olmadığını belirterek"Uyuşturucu ile mücadelede 40 tane ayrı kurumun üzerine düşen görevler vardır. İyi bir şekilde hepsi görevini yaparsa uyuşturucu bağımlılığı ve mücadelede daha iyi bir duruma gelinecektir." dedi.



18 yaş sonrası yoğun

Uyuşturucu kullanım yaşının 18'den sonra arttığını dile getiren KOM Daire Başkanı Pek, şunları söyledi: "Münferit olarak ya da istisnai olarak küçük yaşta kullanılması söylemi yanlış. Nadir de olsa küçük yaşta çocuklar kullanılabiliyor. İstisnaidir. Liseden sonrası yoğunlaşıyor. Türkiye'de uyuşturucu kullanımının yaşı düşmüş değil. Gündemde olan 'Küçük yaşta kullanılıyor' sözü yanlıştır. 18 -24 yaş arasında yoğunlaşma var".
http://www.antalyaekspres.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder