8 Ağustos 2011 Pazartesi

- ulaşımda kartsız Son gün Cuma

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım esnafı ile birlikte oluşturduğu yeni toplu taşıma sisteminden faydalanmak isteyen vatandaşların 12 Ağustos Cuma günü sonuna kadar kart almaları gerekiyor.

Ulaşımda yaşanan sorunları çözmek için harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım esnafı ile birlikte ‘Ulaşımda Yeni Toplu Taşıma Dönemi’ni başlatıyor. 20 Ağustos 2011 tarihinde tüm toplu taşıma araçlarında uygulanmaya başlanacak yeni sistem ile yolcular 45 dakika içinde aynı yönde iki toplu taşıma aracına tek biniş ücretiyle binebilecek. En kısa yoldan yolcu taşımayı sağlayan yeni düzenlemeyle kısa hatlara indirimler uygulanacak. Antalya 24 saat kesintisiz toplu taşımayla tanışacak.
Yeni toplu taşıma döneminde nakit ücret toplama sistemi yer almıyor. 12 Ağustos Cuma gününden itibaren toplu taşımadan faydalanmak isteyen vatandaşların kart sahibi olmaları gerekiyor. 20 Ağustos’ta hayata geçecek, tek ücretle aktarmalı olarak seyahat etmeye olanak sağlayan yeni toplu taşıma sistemi kartlı binişi zorunlu hale getiriyor. Bu nedenle 12 Ağustos’tan itibaren tüm toplu taşıma araçlarında nakit biniş kalkıyor. Elektronik biletleme sistemi (kart) üzerine kurulan yeni planlamadan yararlanacak vatandaşların mutlaka kart almaları gerekiyor.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kartsız binişleri kaldırmakla birlikte toplu taşıma araçlarında 5 TL yüklü kartların satılacağını bildirdi. Yetkililer, kenti ziyarete gelen ya da sürekli toplu taşıma araçları kullanmayanların kart almak için kart satış yerlerine gitmelerine gerek olmadığını, toplu taşıma şoförlerinden de kart alabileceklerini açıkladı. 5 TL’nin yanı sıra kartlar için başka bir bedel alınmayacağı vurgulandı. Kartlardaki 5 TL’nin, biniş ücreti olarak kullanılacağı, uygulamanın halkın kırmızı otobüsler dediği araçlarda bir süredir başladığı da kaydedildi.
Yetkililer, sistemden ya da validatör arızasından kaynaklanabilecek olası sorunlarda ya da sürücüde 5 TL’lik kart bulunmaması gibi durumlarda vatandaşların ücretsiz seyahat edeceklerini belirterek kesinlikle sürücüye nakit ücret ödemeyeceklerinin de altını çizdi.
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder