2 Ağustos 2011 Salı

- Ruslar'dan işadamlarına davet

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) ticari bağlantıları güçlendirmek amacıyla gittiği Rusya’nın ikinci büyük St Petersburg’dan yatırım davetiyle geri döndü.

Ticari alışveriş kapsamında üst düzey protokol nezdinde görüşmeler yaptıklarını anlatan DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, sanayide yeni yeni gelişmekte olan St Petersburg’un Puşkinski rayonu yetkililerinden “Buraya yatırım yapın” talebi aldıklarını ifade etti.

DÖSİAD’a mensup bir grup işadamı kafilesi Rusya’nın ikinci büyük şehri St Petersburg’da bir dizi temasta bulundu. DÖSİAD kafilesinin Rusya’da temasları sırasında turizm ve ekonomik iş birliği görüşüldü. Puskin &Pavlov Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Victor Afanasenko yapılan görüşmelerin iki ülke arasındaki iş birliğinin artmasına vesile olması temennisinde bulundu. Puşkinski rayonunu St Petersburg’un pırlantası olarak nitelendiren Afanasenko, şehirle ilgili şu bilgileri verdi:

“Geçen sene St Petersburg’un kuruluşunun 300.yılını kutladık. Şehrin güzelleşmesi adına pek çok çalışma yaptık.Şehrimizde sanayi anlamında gelişmeler oluyor.Yeni yeni şirketler kuruluyor. Bölgede aslında çok fazla sanayi olmamasına rağmen bu çok güzel bir gelişmedir.Turizm başkenti Antalya’dan işadamları kafilesinin gelmesinden çok büyük mutluluk duyduk. Bu ziyareti yeni iş birlikleri için çok önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz.”

Antalya, Rusya için bir numaralı partner

Türkiye’nin özellikle Antalya’nın Rusya için bir numaralı partner olduğunu vurgulayan Afanasenko Antalyalı işadamlarını şehirde yatırım yapmaya davet etti.

St Petersburg’da yatırım iklimi şeffaf, gelin ortak olalım

St Petersburg Valiliği Dış İlişkiler Başkanı Alexandr Prokhorenko’da şehirde yatırım ikliminin şeffaf olduğunu belirterek, işadamlarını yeni kurulan ekonomi bölgesinde yatırım yapmaya davet etti.

Bugünlerde en canlı ve en çok gelişen sektörün inşaat olduğunu anlatan Prokhorenko, Türk şirketlerinin kendi konularında çok sağlam ve iyi olduğunu bildikleri için kafalarında herhangi bir soru işareti bulunmadığını, bu doğrultuda Türklerle çalışmaya her zaman hazır olduklarını bildirdi.Şehir olarak en büyük eksiklerini doğal kaynak yokluğu olarak belirten Prokheronko, “Lojistik anlamında çok güçlüyüz.Yine kalifiye eleman konusunda hiç bir sıkıntımız yok.Karşılıklı kaynak paylaşımlarıyla ticareti daha güçlü bir noktaya taşıyabiliriz” dedi.

Rusya’nın lojistik ve deniz limanının gelişmesini istediklerini belirten Prokhorenko, şunları söyledi:

“Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra St Petersburg Rusya’nın Malta’ya bakan tek büyük limanı olarak kaldı.Tüm ticaret bu limanda yapılıyor.Fakat limanın daha büyük kapasiteli olmasını istiyoruz.Yeni yatırımlarla kapasite artırabilir.Yine bölgeyi teknolojinin merkezi olarak görmek istiyoruz. Şehirde 100 tane üniversite var.Burada yeni ekonomi bölgesi oluşturmaya çalışıyoruz.Ekonomi bölgesinde 100’ e yakın yatırımcı var.Burası Moskova tarafından destek oluyor.Siz değerli Türk işadamlarını burada görmekten mutluluk duyacağız.Hükümet olarak her türlü desteğe hazırız”

Dösiad Başkanı Gültekin Gencer, Dösiad olarak adım atmadığımız komşu ülke kalmayacak sloganıyla ilk ziyaretlerini Rusya’ya yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, iki ülke arasındaki ticaretin güçlenmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.Görüşme sonrasında ziyaret anısına karşılıklı plaket takdim edildi.

http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder