12 Ağustos 2011 Cuma

-60 turist sokakta kaldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde 20 yıldır hizmet veren bir apart otel, çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle belediye tarafından boşaltılarak mühürlendi. Otelden çıkarılan 60 turist ise kendilerine yeni bir otel bulunmasını bekliyor.

Alanya'da Dinek Mahallesi'nde hizmet veren 70 yataklı Venüs Apart Otel, çalışma ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle polis kontrolünde zabıta tarafından boşaltıldıktan sonra mühürlendi. Polisin güvenlik önlemi almasının ardından, aralarında tur rehberlerinin de bulunduğu, Rus, Ukraynalı, Moldovalı, Gürcistanlı ve Azerbaycanlılardan oluşan 60 müşteri, eşyasını toplayarak otelden ayrıldı. İşletme sahibi Abdil Demir, 20 yıldır faaliyet gösteren oteli için Alanya Belediyesi'nin kapatma kararı aldığını belirterek, kararın ertelenmesi için 5 Ağustos'ta dilekçeyle başvurduklarını söyledi. Otelin bulunduğu arsanın tapusu olmadığı gerekçesiyle işletme ruhsatı alamadıklarını kaydeden Demir, otelden ayrılmak zorunda kalan müşterilerin kendisinden para istedikleri için zor durumda kaldığını söyledi.
Sezonun ortasında alınan kararın hem kendilerini hem de turistleri mağdur ettiğini belirten Abdil Demir, "Turizm sezonu olması nedeniyle otelimiz dolu. Rezervasyon yaptıran müşterilerimiz de var. Otelin bulunduğu alandaki birçok arsanın tapusu yok. Bizim arsamızın da tapusu olmadığı için ruhsat alamadık. Ruhsat aldığımız takdirde tekrar açabileceğimiz söyleniyor" dedi.
Kararın ardından eşyasını alarak otelden çıkan turistler, kendilerine yeni bir otel bulunmasını bekliyor.
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder