4 Ağustos 2011 Perşembe

- Ulaşım zammı yargıya taşındı

Antalya’da büyük tepki toplayan ulaşım zamları yargıya taşındı. Ulaşım Hakkı İçin Mücadele Birliği üyesi, zamların geri alınması için hukuki süreç başlattı
Zam kabul edilemez
Kapalı yoldan Attolos Heykeli’ne kadar ellerindeki ‘Ulaşım hakkı satılamaz’, ‘Ulaşım hakkımız söke söke alırız’, ‘Susma haykır, zamlara hayır’ yazılı pankartlarla yürüyen birliği üyeleri, sık sık zamların geri alınması için slogan attı. Birlik üyelerine zamma tepki gösteren Antalyalılar da destek verdi. Attolos Heykeli önünde grup adına basın açıklamasını okuyan ÖDP Antalya İl Başkanı Zeynel Ergen, toplu ulaşıma yapılan zammın kabul edilemez olduğunu ifade etti. Ergen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile yaptıkları görüşmeden de olumsuz sonuç alındığını kaydetti.

Halkın çıkarları için
Akaydın’ın sadece, saat 21.00’dan sonra birçok semte ulaşım sağlanması hususunda çalışma yürüteceğini söylediğini anlatan Ergen, “Başta Sayın Akaydın olmak üzere belediye yetkilileri, 2008 yılından beri ulaşıma zam yapmadıklarını, mazota bu sürede yüzde 60’a varan zam yapılmasını zamlarına gerekçe olarak sürseler de Antkart sürecinden bugüne kadar ulaşıma yapılan yaklaşık yüzde 70 oranındaki zammı ve 2,5 liralık kartsız binişlerin mantığını hiçbir şekilde açıklayamamıştır” dedi. Birlik üyelerinden Şükran Hancıoğlu’nun bir hafta önce zamların geri alınması için hukuki mücadele başlattığını söyleyen Ergen, halkın çıkarları için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.
http://www.akdenizmanset.com
CHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder