16 Şubat 2011 Çarşamba

Slovenyalılar uçak istiyor


Antalya’ya yılda sadece 40 bin Slovenyalı turistin geldiğini belirten Büyükelçi Jazbec, bu nedenle Slovenya ile Antalya arasında direkt uçak seferlerinin konulması gerektiğini söyledi.


Türkiye'deki görevine Eylül ayında başlayan Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Milan Jazbec, Slovenya'nın fahri konsolosluklarının bulunduğu illeri ziyaret ediyor.

Antalya'da Slovenya'nın fahri konsolosu Sedat Peker'e ziyarette buldu.



Direkt uçak istedi

Türkiye'ye gelen Slovenyalı turist sayısının yılda 60 bin olduğuna işaret eden Jazbec, bunun 40 bininin Antalya'ya geldiğini belirtti. Jazbec, bu nedenle Slovenya ile Antalya arasında direkt uçak seferlerinin konulması gerektiğini söyledi. Slovenya'nın bu yıl 20. kuruluş yıl dönümünün kutlanacağını belirten Jazbec, bu kapsamda Antalya'da başta spor olmak üzere çeşitli aktiviteler düzenleneceğini bildirdi.



Antalyaspor forması

Jazbec, kaldığı otelde kamp çalışmasını sürdüren Slovenya'nın geçen yılki şampiyonu FC Koper takımıyla ve Koper şehrinin Belediye Başkanı Aldo Babic ile de bir süre görüştü. Slovenya'nın Antalya Fahri Konsolosu ve Antalyaspor'un eski başkanı Peker, Aldo Babic'e Antalyaspor forması hediye etti.
http://www.antalyaekspres.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder