16 Şubat 2011 Çarşamba

Taş ocağına imzalı tepki


Elmalı’daki Abdal Musa Türbesi'nin yakınına taş ocağı açılmasını protesto eden bir grup, taş ocağının ruhsatının iptali için topladıkları 25 bin 19 imzayı Vali Yardımcısı Metin Borazan'a teslim ettiler.

Elmalı’daki Abdal Musa Türbesi'nin yakınına taş ocağı açılmasını protesto eden bir grup, taş ocağının ruhsatının iptali için topladıkları 25 bin 19 imzayı Vali Yardımcısı Metin Borazan'a teslim ettiler. Kışlahan Meydanı'nda toplanan Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri ve Konyaaltı Doğa Sevdalıları üyesi bir grup, Elmalı ilçesindeki Abdal Musa Türbesi'nin yakınında bulunan Dur Dağı'na yapılan taş ocağını protesto etti. CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken'in de destek verdiği grup adına açıklamada bulunan Hakverdi Çelik, ''20 milyon Alevi için Abdal Musa Türbesi'nin kutsal sayıldığını'' ifade etti.



''Bölgeye taş ocağı ruhsatı verilmesini, kasıtlı bir davranış olarak kabul ediyoruz'' diyen Çelik, Türkiye'de son 3 yılda bin 800 maden ocağı ruhsatı verildiğini, bunların şu anda taş ve mermer ocağı olarak işletildiğini ifade etti. Çelik, taş ve maden ocaklarının bölgelerindeki doğal dengeyi tahrip ettiğini öne sürdü. Açıklamanın ardından grup adına 5 kişi, Antalya Valiliğine giderek, bölgedeki taş ocağı ruhsatının iptal edilmesi talebiyle toplanan 25 bin 19 imzayı, Antalya Vali Yardımcısı Metin Borazan'a teslim etti.

http://www.antalyaekspres.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder