13 Şubat 2011 Pazar
İşsizleri sanal ortamda kurdukları www.kariyer.com portalında buluşturan BAGEV, şimdi de bölgesel ürün ve proje pazarı portalı oluşturmak için çalışma
Radyo Ekspres’te yayınlanan Ekspres Gündem’de Mehmet Talay’ın konuğu olan ATB Başkanı Ali Çandır, işsizlerden sonra şimdide ürün ve projeleri sanal alemde buluşturacaklarını açıkladı.
İşsizler toplanacak
Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve kısa adı BAGEV olan Antalya, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar illeri ile ilçelerinde faaliyet gösteren oda ve borsaların oluşturduğu Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Başkanı Ali Çandır, Radyo Ekspres’te yayınlanan Ekspres Gündem’de Mehmet Talay’ın konuğu oldu. İşsizleri tek bir portalda toplayan BAGEV’in bölgesel ürün portalı ve proje pazarı portalı oluşturacağını açıklayan Çandır, “Tarımda Küçük İşletme Kalmasın diye bir kampanya yaptık. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve Bölgesel istihdam ofisini kurduk. Dünyada ve ülkemizde yaşanan krizlerden dolayı bir iş ve işsizlik sorunu var. İşverenin kaliteli eleman sorunu var. Biz henüz elimizde hangi nitelikte hangi iş gücünün olduğunu bilemiyoruz. Kayıt altına alıp envanterini çıkaracak BAGEV kariyer diye sanal bir ortam oluşturduk. Profesyonel kariyer siteleri gibi. İşsizleri burada topluyoruz” dedi..
Ticaret geliştirilecek
Büyükşehir, Muratpaşa, Kepez, Burdur, Isparta Belediyesi ve ticaret sanayi odaları ile üniversiteleri kapsayacak geniş bir ağ oluşturduklarını ifade eden Ali Çandır şunları söyledi; “Bir tane vatandaş işsizim diye 5 farklı kuruma gitmiş müracaat etmiş. Biz sayıyoruz bunu ama adam aynı adam. Bu envanteri çıkartıp, işverenin ihtiyacına yönelik elemanı bulup, gerekirse eğiterek onu işe yerleştirmeyi hedefliyoruz. Biz işverenleri de sisteme üye yapmaya çalışıyoruz. İşverenlerin envanterini çıkartarak, bu bölgede neler üretiliyor ne işler yapılıyor diye bölgesel ürün portalı diye sanal ortama çıkartarak, fiziki alanlarda buluşturup fuarlarla bölge içindeki ticaretin gelişimini hedefliyoruz. AB, Dünya Bankası fonlarına insanlar nasıl ulaşacağını bilmiyor. Proje hazırlayacak insanlarla proje yapacak insanları bir araya getirmek için proje pazarı diye bir portal oluşturuyoruz. Amacımız ticareti geliştirmek”
10 hisseli ortaklık
Vakıf Zeytinliği’nde yapmak istedikleri projeler hakkında bilgi veren Çandır, “Gelecek nesillere bırakmak için biz burada Akdeniz meyve bahçeleri koleksiyonu, tıbbı aromatik bitkiler koleksiyonu, süs bitkileri koleksiyonu yapmak istiyoruz. İnsanların gelip bunu görebileceği bir ortam yaratmak istiyoruz” dedi. ‘Biz bu kentte yaşayan insanlarız. Bu farkındalığı yaratmamız gerekiyordu’ diyen Çandır konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vakıf Çiftliği (Zeytinlik) herkesin iştahını kabartan ve bir çok kesimi de kaygılara iten bir yerdi. Ben kişisel olarak ihaleyi duyunca Vakıflar’dan şartnameyi aldım bir arkadaşlarımla birlikte. Merdivenden inerken burayı ben kiralarsam Çandır kişisel ilişkilerini kullandı kendine bir yer edindi derler. Ben bunu meclisime sunmam lazım dedim ve mecliste bu konuyu gündeme getirdiğimde sınırsız yetkiyle ihaleye girme kararı aldık. İki firma daha vardı ve aldık. Bu kentte yaşamanın bir bedeli var. Biz bu ihaleye Antalya olarak girdik. Biz burayı aldıktan sonra kurumsal bir yapı oluşturacağız ve bu yapının içinde Antalya’nın aktörleri olacak ve buranın geleceğini garanti altına alacağız dedik. Sağlıklı bir kurumsal yapıya ulaştırıp, yüzde 10’u geçmeyecek bir ortaklık yapısıyla kentteki herkesin söz sahibi olacak yapıya kavuşturursak, buranın ilelebet Antalya’nın kullanımında kalmasını sağlayabiliriz.”
Ahşap yapılar olacak
Vakıf Zeytinliği’nde projenin hayata geçirilmesinin ardından ağaçlardaki ürünlerin satışa sunulabileceğini de söyleyen Çandır, “Hep korunsun ve olduğu gibi kalsın diye bakılır bu işlere olduğu gibi kalmakla geriye gidiyor. Geliştirmediğiniz sürece taş üstüne taş koymadığımız sürece bir yol almanız mümkün değil. Biz hiçbir zaman mali külfeti dikkate almadık. Bu kentte oksijen tüketenlerin oksijen üretmeye katkısı olması lazım. Zeytinlik içinde barındırdığı proje ile bize finansmanı da sağlayacak durumda. Biz buradaki söz hakkını kurumların eline vermek istiyoruz. Bu ayın sonunda ortak olacağımız kurumları netleştirip kuruluşu gerçekleştireceğiz. Buranın adı aslında Muratpaşa Çiftliği ve narenciye ağaçları da var ve birinci derecede sit alanı. Şirketin kuruluşundan sonra, hayalimizde bu ürünleri ticari amaçla üretmek gibi bir kaygımız yok. Biz ağaçtaki ürünleri satışa sunacağız, ağacı satmayacağız. Peşin ya da taksitle buna daha sonra karar verilecek. Betonlaşma yapmadan doğayla uyumlu kullanım alanları da yaratacağız. Bunu bitkiler ve ahşaplarla gerçekleştireceğiz. Turistik işletme mantığında olmayacak. Örneği olmayan farklı bir yer olacak. Bu yapı bir anlamda kale, o yüzden kaleye dışardan top, tüfek işlemez” dedi. http://www.antalyaekspres.com/
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder