20 Ağustos 2013 Salı

Mv.SADIK BADAK ’’Yolun Adresi, Büyükşehir Belediyesi!.. ’’

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak;Yolun Adresi, Büyükşehir Belediyesi!.. 

Kepez Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kepez-Aksu arasındaki Doğu Çevreyolu Projesi hakkında muhtarları bilgilendirdi. Toplantıda, Kepez Belediye Meclis Üyesi ve Harita Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ramazan Eciş sunum yaparak,  güzergah ile ilgili detaylı bilgiler verdi.
Uzun yıllar önce çevre yolu olarak yapılan Gazi Bulvarı’nda trafik yükünün artması sebebiyle Aksu ile Kepez ilçelerini birbirine bağlayan ve 25 binlik planlarda bulunan bulvarın açılması için bir an önce çalışmalara başlanması gerektiğini ifade eden Milletvekili Badak, Aksu ve Kepez ilçelerine yeni bir canlılık kazandıracak projeye muhtarların destek vermesini istedi. 4.5 yıldır hiçbir somut adım atılmayan ve 25 binlik Nazım İmar Planı’nda bulunan bulvar; Raylı Sistem Depolama Alanı kuzey doğu köşesinde, Antalya Bulvarı ile kesiştiği noktadan başlayıp doğuya doğru Fatih ve Göçerler mahalleleri kuzeyi boyunca devam ediyor. Çankaya Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi kuzeyinde iki kola ayrılıyor. Fevzi Çakmak Mahallesi’nden doğuya doğru Varsak Ayanoğlu Mahallesi, Habipler Mahallesi, Baraj Mahallesi İle birlikte Düden suyuna ulaşıyor. Bir köprü ile karşı kıyıya geçiyor ve Altınova (Koyunlar) bölümüne ulaşıyor. Altınova Düden Mahallesi ve Altınova Menderes Mahallelerini geçerek Aksu ilçesinde Atatürk Mahallesi’ne ulaşıyor. Cihadiye Mahallesi içerisinden güneye doğru ilerleyerek Alanya Yolu’nda Havalimanı Kavşağına ulaşıyor. 

1. etabı 18 kilometre olan ve 60 metre genişlikteki projenin 2. etabı da var.  Varsak Ayanoğlu Mahallesi, Varsak Karşıyaka Mahallesi batısından devam etmekte olup, Menderes ve Esentepe Mahallesi kuzeyinden geçmekte ve burada Varsak Küçük sanayi sitesi bölgesinden güneye doğru yönelmektedir. Varsak Altıayak Mahallesi, Zeytinlik Mahallesi, Gaziler Mahallesi’nin güney-batı kısmından devamla Aksu Atatürk Mahallesi sınırları içinde birinci kol ile birleşmektedir. Proje’nin ikinci etabı da 15 kilometre uzunluktadır. Menderes Türel döneminde 75 metre olarak planlanan ancak, Ulaşım Master Planı çalışmalarında 60 metre olarak düzenlenen bu projeye öncelik verilmesinin son derece önemli olacağını ifade eden Badak, EXPO 2016 için de önemli bir güzergah alacağını söyledi. Kepez ve Aksu ilçelerinde mahallelerin içinden geçen bulvarın geçtiği bölgeye de yeni bir hareketliliğin yanı sıra ekonomik ve sosyal canlılık kazandıracağını belirten Badak, mahalle muhtarlarının projeyi takip etmelerini ve bir an önce çalışmaların başlaması için kamuoyu oluşturup, Büyükşehir Belediyesi yönetimini göreve davet etmelerini istedi. Toplantıya katılan muhtarlar da söz alıp, mülkiyet sorunu olan mahallelerde sorunun çözümü için destek istediler. Badak, “Bu projeyle ilgili olarak ne zaman ihtiyaç duyarsanız iktidar partisinin milletvekilleri ve hükümet olarak yanınızdayız. Her türlü desteğe hazırız” dedi. 
HABER EKSPER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder