26 Ağustos 2013 Pazartesi

Av.MUSTAFA KÖSE “Akaydın’ın ağlaması dillere destan.”

Akaydın’ın borç edebiyatı yaptığını belirterek, durmadan ağlayan, ağlamaktan başka hiç bir şey yapmayan belediye başkanımız var. Ağlaması dillere destan oldu" dedi.
AK Parti İl Başkanı Köse, partisinin il başkanlığı binasındaki basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın hizmet yapamaması, işçilerin parasını ödeyememesinin gerekçesini, borç edebiyatı yaparak anlattığını söyledi. Rutin belediyecik faaliyetleri dışında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentte var olup olmadığının belirsizliğine kamuoyunun alıştığını aktaran Köse,Birtakım paralar birilerine aktarılıyor. Hukuka aykırı birtakım işlemler gerçekleştiriliyor ve Antalya'nın maddi imkanları birtakım kişilerin ceplerine aktarılıyor. Akaydın'ın milleti aptal yerine koymasına dur demenin zamanı geldi" diye konuştu.

Başkan Mustafa Akaydın'ın Antalyalıları kandırdığını ifade eden ve nasıl kandırdığını da belgeleriyle ortaya koyacaklarını belirten Köse, Akaydın,. Kendisini Antalyalıların hocası zannediyor. Antalyalıların aptal olduğunu düşünüyor ve her söylediğine Antalyalıların inanacağını zannediyor" dedi. Mustafa Köse: geçmişte düzenlenen 100Yıl Projesi ile ilgili firmayla yapılan sözleşmenin iptal edilmesi sonucu firmanın belediyeye ödediği 11 milyon liranın iadesi için yapılan icra takibine itiraz edilmesiyle belediyenin icra inkar tazminatı ödemek zorunda kaldığını söyledi.
İcra takibine haksız yere itiraz edildiğini aktaran  Mustafa Köse:icra inkar tazminatı, faizi ve bazı kalemlerle belediyenin 11 milyon lira ödemesi gerekirken 28 milyon lira civarında ödemek zorunda kaldığını belirterek, şöyle konuştu: “Hukuka aykırılığın neticesini belediye başkanının, danışmanlarının öngörememesi mümkün değil. Böyle bir yönetim anlayışı, iş bilmezlik, belediyecilik olur mu? Başka yere para bulunamıyor, ama buraya ödenecek para hemen bulunup nakit ödeniyor. Belediyenin yaptığı çok büyük yanlış. Bu hata Antalya'nın geleceğine ipotek koyduğunu ve maalesef bu hatanın iyi niyetli bir hata olmadığını düşünüyoruz."
Mustafa Akaydın'ın belediye başkanlığı döneminde ödemekle yükümlü olduğu borcun 350 milyon lira olduğunu ifade eden Köse, “'Borca batığız' diyorsunuz ama garibin, yetimin, mazlumların hakkını, Antalyalıların parasını bir yerlere çarçur ediyorsunuz, akıtıyorsunuz. Bugün durmadan ağlayan, ağlamaktan başka hiç bir şey yapmayan belediye başkanımız var. Ağlaması dillere destan oldu" dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu ödemek için 190 milyon lira borçlandığını, 140 milyon lira civarında da mülk satışından gelir elde ettiğini dile getiren Köse, hükümetin de belediyeye 900 milyon lira kaynak gönderdiğini söyledi.

Köse, şöyle konuştu: “Senin babanın malı değil, Antalyalının malı. İş bilmezliğinin faturasını millete ödetiyorsun. Akaydın, borcundan fazla borçlanarak ve gayrimenkul satarak kasasına para koydu. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin borcu falan yok. O aldığı paralarla bütün borçları ödenebilecek durumda. Gayrimenkul satışından ve borçlanmadan belki de 350 milyonun üzerinde kaynak elde etti ve onun küfür edip durduğu Başbakan da 900 milyon para gönderdi. İcraat yok. Siz işçinize para bulamıyorsunuz, icra takibine itiraz ederek paraları birilerine akıtıyorsunuz..dedİ
HABER EKSPER / Mehmet BULUT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder