3 Ağustos 2013 Cumartesi

DÖSİAD,3.​YILINI KUTLADI

İş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri DÖSİAD iftar davetinde bir araya geldi.
Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (DÖSİAD) kuruluşunun üçüncü yılı dolayısıyla düzenlenen “Birlik ve Beraberlik” iftarı iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla Antalya Ramada Otel’de yapıldı.
DÖSİAD’ın, kuruluşunun 3.yılı dolayısıyla düzenlenen iftar davetinde iş ve siyaset dünyası bir araya geldi. Ramada Otel’de düzenlenen iftara Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Dr Arif Bulut, Adalet Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray SAPAN, Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Milliyetçi Hareket Partisi Yürütme Kurulu Üyesi Kemal Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri  ve çok sayıda davetli katıldı.
Gencer:”DÖSİAD’ın başarısı Hepimizin Başarısıdır”

DÖSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer yaptığı konuşmada;  Yeni Antalya olarak ifade ettikleri Döşemealtı’nda seslerinin her geçen gün daha fazla duyulmaya başladığını belirterek, Akdeniz’in kıyı kesiminde gelişen bu yeni iş ve yaşam merkezinin  yeni ve gür seslere kaynak olmayı hak ettiğini ve DÖSİAD’ın  bu amaca ulaştığını söyledi.
Gencer:Yeni Antalya Döşemealtı, Yıldızlaşıyor
Döşemealtı’nın yükselişinde herkesin katkısı ve payı olduğunu ifade eden Gencer, şunları söyledi:
“İlçenin Sanayi ve ticarette Antalya’dan çok ötelere hatta dünyanın uzak kıtalarına uzanan bir etkisi var. Başarılı bir çok firmanın olağanüstü girişimcilik ruhu tabi ki bu payın en büyük sahibidir. Öte yandan, kamu yönetiminin gerçekten övgüye değer planlama ve uygulamalarını, geleceğe dönük yatırımlarını asla görmezlikten gelemeyiz. Uzun vadede turizm alanı olarak değerlendirilebilecek Tabiat ananın ilçeye armağanı tarihi  Kırkgöz, Antik yol, Karain mağarası, Termessos, Türkiye ekonomisine yön veren Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin, Türkiye’nin tek uluslar arası Üniversitesi’nin ve diğer pek çok seçkin eğitim kurumunun bölgede konuşlanması, ilçeye yapılması planlanan otomobil test merkezi, hipodrom ve uzun vadede kargo havaalanı olarak değerlendirilecek Karain havaalanı, Döşemealtı’nı bir yıldız olmaya doğru götürüyor.”
Gencer: DÖSİAD’ın adı sadece Antalya’da değil; dünyanın pek çok yerinde duyuldu
DÖSİAD’ın doğumundan bugüne kadar geçen zamanda  adı ve  faaliyetlerinin  sadece Antalya’da değil dünyanın pek çok yerinde duyulduğunu anlatan Gencer, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Üç yıl önce yedi kişiyle kurduğumuz DÖSİAD’da bugün 140 sayısına ulaştık. Önce içeride güçlendik, bu güçle kabımızdan taştık. Geleceği inşa ederken sürekli düşünce alışverişi içinde olduk. Hep yan yana geldik ve bu güç birliğini bölgenin ilerlemesi yolunda birleştirdik. Biri yurt içinde olmak üzere 9 tane iş forumuna imza attık. Dünya markası sanayici, işadamı ve işkadını arkadaşlarımızdan aldığımız güç ve destek ile bölgemizin marka değerlerini uluslar arası platforma taşımak, onların küresel alandaki yerlerini genişletmek için çalışmalar yaptık”
Gencer:”DÖSİAD ruhu Antalyaspor Başarısını Getirdi”
DÖSİAD’ın bugün ulaştığı başarıya neden olan ruhun Antalyaspor’da da devam edeceğini anlatan Gencer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir tamirci olabilirsiniz ya da işiniz sadece bir vida sıkmak olabilir. Mesele o vidayı dünyada en iyi sıkan olmaktır. Başarı budur. Başarı patron ya da CEO olmak değil; yaptığın her neyse onu dünyada en iyi yapan insan olma ümidi taşımaktır. Bu ümitle kurulan DÖSİAD  ruhuyla bugün Antalya’nın markası  Antalyaspor bayrağı altında yer almaya başladığımızı gururla ifade etmek istiyorum”
 Çok heyecanlı olduklarını vurgulayan Gencer,”Bu başarı hepimizin başarısıdır. DÖSİAD’ın el birliğinin, gönül birliğinin, dayanışma ruhunun başarısıdır. Öyle ki DÖSİAD’ı bugün bu noktaya taşıyan çok değerli yönetim kurulu üyelerimiz ve üyelerimizle birlikte Antalyaspor’u zirveye taşıma yoluna baş koymuş bulunuyoruz. DÖSİAD ruhundan aldığım güçle  belirtiyorum ki 7 Dösiad  Yönetim kurulu üyesi ve üyelerimizin desteğiyle Antalyaspor’un başarılarını devamlı kılacağız  ve takımımızı daha üst sıralara taşıyacağız” şeklinde sözlerini noktaladı.
Başarının bir varış noktası değil; yolculuk olduğunu vurgulayan DÖSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer, DÖSİAD’ın 3 yıllık yolculuğunda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Çelik:”DÖSİAD, STK olmanın hakkını veriyor”

Gencer’in ardından söz alan MHP Yürütme  Kurulu Üyesi Kemal Çelik, günümüz dünyasında sivil toplum kuruluşlarının (STK) çok önemli olduğunu belirterek, “İş dünyasının beraberliğinden doğan DÖSİAD, Antalya ekonomisine katkılarının yanı sıra Antalya’nın tüm sorunlarında taşın altına elini başarıyla koyuyor. DÖSİAD, sivil toplum kuruluşu kelimesinin hakkını bütünüyle veriyor” dedi.
Fransa’nın güvenlik raporunu incelediğini anlatan Çelik, Güvenlik raporunun en önemli kısmının ekonomik güvenlik olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Dünyanın önde gelen ekonomileri arasında yer alan Fransa’nın güvenlik raporunu inceledim. İlk sırada  ekonomik güvenlik geliyor. Fransız markalarını korumak için öncelikli olarak Fransız firmaları, Fransız markaları diyorlar. Biz de her şey Türkiye için diyoruz. Antalya’nın özel sektörü üretiyor. Antalya, veren bir kent ama maalesef Antalya alan bir kent değil. Tarımın laboratuvarı, turizmin başkenti Antalya dilerim hak ettiği tüm payları alsın”
Amerikalıların “En iyi milliyetçi ülkesini seven ve ülkesine hizmet edendir” sözünü anımsatan Çelik, Türkiye’de hepimiz elimizi taşın altına koymamız gereken bir dönemden  geçiyoruz” dedi.
SAPAN:” İş dünyasıyla ilişkiler çok hassastır, zedelememek lazım”
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Yıldıray SAPAN, DÖSİAD’ın 3 yıl gibi kısa bir sürede çok uzun yol aldığını belirterek, emeği geçen herkesi tebrik etti. İş dünyasının ekonominin bel kemiği olduğunu vurgulayan Sapan, ”Girişimciler, iş üretenler, katma değer yaratanlar, istihdam sağlayanlar Türkiye’nin en önemli unsurlarıdır. İş dünyasını ürkütmemek lazım. İş dünyasıyla konuşurken cümleleri itinayla paylaşmak lazım. İş dünyasıyla ilişkiler çok hassastır, zedelememek lazım,” diye konuştu.
Çavuşoğlu:”İş dünyasından sağlık turizminin yaygınlaştırılması için proje bekliyoruz”

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın göz bebeği DÖSİAD’ın başarılı çalışmalarını takdirle izlediğini belirterek, emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum” dedi.
DÖSİAD ile yakın dost olduklarını ve Antalya’nın çeşitli sektörlerinde marka olmuş pek çok işadamı ile tanıştığını anlatan Çavuşoğlu, şunları söyledi:
“DÖSİAD’ı kurulduğu günden bu yana takip ediyorum. Başarılı çalışmalarını takdirle izliyorum. Sadece Antalya ekonomisine değil; uluslararası alandaki çalışmalarıyla Türkiye ekonomisine katkı sağlıyorlar, Antalya’nın tüm sorunlarına duyarlılık gösteriyorlar. Yurt dışı temaslarını gururla izliyorum. Ele avuca sığmayan DÖSİAD, bir bakıyorsunuz yavru vatanda, bir bakıyorsunuz Beyrut’ta, bir bakıyorsunuz Macaristan’da, İtalya’da ortaya çıkıyor. Dünyanın pek çok ülkesine giderek yerel yöneticilerle, hükümet yetkilileriyle görüşerek hem kendi işlerine hem vizyonlarına hem de Antalya ekonomisine katkıda bulunuyorlar”
Türkiye’ye son 10 yılda çok ciddi yatırımlar geldiğini belirten Çavuşoğlu, ”Bunda iş dünyasının payı çok büyük. DÖSİAD gibi başarılı sivil toplum kuruluşlarının yurt dışı temasları Türkiye’ye yatırım olarak dönüyor” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının Antalya’nın değişik sorunları için projeler üretmesi gerektiğinin altını çizen Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu,iş dünyasından sağlık turizminin, Antalya’da üniversitelerin sayısının artması için proje beklediklerini bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder