26 Ağustos 2013 Pazartesi

Alın terlerini “Ustalık Belgesi” alarak taçlandırdılar…

Alın terlerini “Ustalık Belgesi” alarak taçlandırdılar
Antalya Halı Temizleyicileri ve Yıkamacıları Derneği tarafından halı temizleme ve yıkama mesleğinin belge kapsamına alınması çalışması ilk meyvelerini verdi. Halı Temizleme ve Yıkama mesleği 3308 sayılı mesleki eğitim kapsamına alınarak, mesleğin yaşatılması ve ehil kişiler tarafından yapılması amaçlanıyor. 
Antalya Vali Yardımcısı Gülistan Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, AESOB Başkan Vekili Adlıhan Dere, Antalya Terziler, Kuru Temizleme ve Halı Temizleyicileri Odası Başkanı Ömer Duman, Türkiye Profesyonel Halı Temizleyicileri Derneği Başkanı Bahattin Ersönmez, Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası eski Başkanı Fehmi Duban’ın katılımları ile Antalya Halı Temizleyicileri ve Yıkamacıları Derneği Başkanı Azem Kökez  tarafından The Corner Park Otel’de gerçekleştirilen Ustalık Belgesi dağıtım törenine meslek mensuplarının da yoğun katılımı vardı.  
Gecenin açılış konuşmasını yapan Antalya Halı Temizleyicileri ve Yıkamacıları Derneği Başkanı Azem Kökez; “Her mesleğin ehil kişiler tarafından yapılması ile meslekte kalite, güven ve kazanılan gelirin artacağına inanıyoruz. Bu noktada mesleğimizi Ustalık Belgesi kapsamına alınması çok büyük önem taşıyordu. Bu düşüncelerimizi aramızda bulunan değerli oda başkanlarımızla, müdürlerimizle paylaştığımızda yanımızda olduklarını söylediler. Bizde bir ilki gerçekleştirmek için yola çıktık. Halı temizleme ve yıkama mesleğimizi 3308 sayılı mesleki eğitim kapsamına aldırarak, mesleğimizin yarınlara taşınması, gelişmesi ve gelirlerimizin artmasına katkı sağladık. Ustalık Belgesi’nin oluşmasında yanımızda olan emeği geçen herkese ve tüm ustalarımıza teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum” dedi. 
Geceye katılarak esnaf ve sanatkarın yanında olduğunu vurgulayan Antalya Vali Yardımcısı Gülistan Yiğit, “Mesleklerin yaşamasında o mesleğin usta eller tarafından yapılması çok önemlidir. Her meslek usta kişiler tarafından yapıldığında kalite ve güven ortamı artacaktır. Bu noktada halı temizleme ve yıkama mesleğinin Ustalık Belgesi kapsamına alınması, mesleğin gelişimine de büyük katkı koyacaktır. Emeği geçenleri kutlarken, ustalarımıza da belgelerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Yapılan açılış konuşmalarının ardından geceye katılan protokol tarafından belge almaya hak kazanan ustalara Ustalık Belgeleri dağıtımları gerçekleştirildi.
HABEREKSPER / Mehmet BULUT





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder