16 Şubat 2011 Çarşamba

..Ceza üstüne ceza!


Dünya Basketbol Şampiyonası Kayseri’ye kaydırılan, elinden Dünya Rally Şampiyonası alınan Antalya’ya bir cezada Bisiklet Federasyonu’ndan geldi. 47 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’ndan Finike-Antalya, Antalya-Alanya etabı çıkartıldı.


İki şampiyona gitmişti

Yerel Seçimlerden sonra talihsizlikleri peş peşe yaşayan Antalya, özellikle sportif alanda peş peşe cezalandırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl, ilk önce 100. Yıl’da yapılmasını planlanan 30 bin kişilik modern stad yapımı mahkeme kararıyla iptal edildi. Ardından Dünya Basketbol Şampiyonası Kayseri’ye kaydırıldı. Şok atlatılamadan 6. WRC Dünya Ralli Şampiyonası da İstanbul’a kaydırılmıştı.



Bisiklet etabı kaydırıldı

Cezalandırılma hissi uyandıran gelişmelerin doğruluğu, 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu İstanbul Parkuru’nun tanıtım için Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen toplantıda ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl ki 46’ncı Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda yer alan Finike-Antalya, Antalya-Alanya etaplarının olmadığı dikkat çekti. Çıkartılan bu iki etap yerine Tekirova- Manavgat, Side- Alanya etabı konulması yeni bir cezayı gündeme getirdi.


Antalya’dan geçeceğiz!

Ekspres Muhabiri konuyla ilgili Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’na telefonla ulaşıp görüşlerini aldı. Müftüoğlu, etap değişiklik olayın siyasi bir yönünün olmadığını ve ceza gibi bir konunun asla düşünülmediğini belirtti. Müftüoğlu, “Söz konusu değişiklik sadece Side’nin tanıtımı için yapılmıştır. Yine Antalya’nın içinden geçiyoruz. Amacımız turizme katkı sağlamak” dedi.


İŞTE YENİ ETAPLAR

1.Etap 24 Nisan İstanbul "Europe to Asia" 121 km

2.Etap 25 Nisan Kuşadası - Turgutreis 181 km

3.Etap 26 Nisan Bodrum - Marmaris 166 km

4.Etap 27 Nisan Marmaris - Pamukkale 209 km

5.Etap 28 Nisan Denizli - Fethiye 221 km

6.Etap 29 Nisan Fethiye - Finike 194 km

7.Etap 30 Nisan Tekirova - Manavgat 135 km

8.Etap 1 Mayıs Side - Alanya 160 km

http://www.antalyaekspres.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder