13 Şubat 2011 Pazar

Evlilik Yıl Dönümünde 30 Yıllık Eşe Veda


Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen emekli hemşire Nejla Solmaz'ın ailesi tarafından bağışlanan organları, 4 kişiye hayat verdi. Solmaz'ın 30 yıllık eşi Mücahit Solmaz, ''Evlilik yıldönümümüzde canımı kaybettim, ama başka insanlar hayat bulacak'' dedi

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan emekli hemşire Nejla Solmaz (52), yüksek tansiyon nedeniyle 11 Şubatta beyin kanaması geçirdi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan Solmaz'ın, beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların yönlendirmesiyle iki çocuk annesi Solmaz'ın ailesi, organların bağışlanmasına karar verdi.

Solmaz'ın bağışlanan böbreklerinden biri Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesine, pankreası Dış Kapı Eğitim ve Araştırma Hastanesine, karaciğeri ve diğer böbreği ise, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gönderildi. Nejla Solmaz'ın bir böbreğinin Rasim Demircan'a, karaciğerinin ise Rabia Yazar'a (37) nakledileceği öğrenildi.

Mücahit Solmaz yaptığı açıklamada, 11 Şubatın eşiyle 30. evlilik yıldönümleri olduğunu anlattı. Hem evlilik yıldönümlerinde hem de Sevgililer Günü öncesinde eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Solmaz, eşinin çalışırken yenidoğan hemşiresi olduğunu ve çok sayıda bebeğin hayatını kurtardığını söyledi.

-''ANNEMİN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİK''-

http://www.beyazgazete/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder