26 Ekim 2012 Cuma

MENDERES TÜREL''Bayramlar hiçbir grubun tapusu altında değildir''

Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nda bayramlaşma töreni düzenlendi
.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, törende yaptığı konuşmada, dini bayramların milli, manevi değerlerin paylaşıldığı, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının en üst düzeyde yaşandığı günler olduğunu söyledi.

Ancak birlik ve beraberliğe nifak sokmak isteyenlerin olduğunu, bu kişilerin ''kirli'' oyunlarına alet olunmaması gerektiğini belirten Türel, bayramların değerinin böyle günlerde daha da arttığına işaret etti. Kurban Bayramı'nın ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın da kutlanacağını hatırlatan Türel, ''Hiçbir bayram, hiçbir grubun ya da siyasi partinin tapusu altında değil. Bu bayramlar milletimizin coşku içinde ve birlikte kutlayacağı milli ve dini bayramlardır. Cumhuriyet Bayramı için (Ben devletin katılacağı programa katılmayacağım, alternatif kutlama uygulayacağım) diyenler asıl bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenlerdir, Cumhuriyet Bayramı'nı bile alet edenlerdir'' diye konuştu.

Türel, her yıl olduğu gibi Cumhuriyet Bayramı'nın coşkulu bir şekilde millet ile kutlanacağını bildirdi.

Türkiye'de AK Parti döneminde önemli reformlara imza atıldığını dile getiren Türel, yerel yönetimler konusunda da önemli bir reform hazırlığı içinde olduklarını kaydetti. Yerel yönetimler reformu ile belediyelerin daha da güçleneceğini, hizmetin halkın ayağına götürüleceğini, daha hızlı, verimli, etkili hizmetlerin yapılacağını anlatan Türel, vatandaşın da yeni uygulamadan memnun kalacağını ifade etti.

Uygulamanın 2004 yılında Kocaeli ile İstanbul'da uygulandığını, o dönemde muhalefetin çeşitli eleştiriler yaptıklarını kaydeden Türel, ''Üniter sistem bozuluyor' dediler, biz yeniden devlet kurmuyoruz, yerel yönetimleri daha da güçlendiriyoruz. Kocaeli ve İstanbul'da il sınırları genişletildi, üniter yapı ise hala duruyor. Sadece hizmet daha güçlü bir şekilde işlemeye devam ediyor'' diye konuştu.

Reformun, değişimin kolay bir iş olmadığına dikkati çeken Türel, ilk etapta insanlarda biraz direnç oluştuğunu, ancak yeni uygulamaya başlanıldığında yeninin, vatandaşlar için daha iyi olduğunun anlaşıldığını bildirdi. Türel, aydın, çağdaş insanların reformdan vazgeçmemeleri gerektiğini vurguladı.

Yerel Yönetimler Yasası ile köylüye önemli avantajlar sunulacağını anlatan Türel, köylerdeki çoğu yapıların ruhsatsız olduğunu, bundan dolayı köy sakinlerinin evlerinin yıkılma endişesi yaşadıklarını kaydetti.

Bütün bu çalışmaları milletin rahatı için yaptıklarını, ancak bazı ''çatlak'' sesler duyduklarını dile getiren Türel, sözlerine şöyle devam etti:

''Bazı belediye başkanlarımızla görüşüyoruz, belde belediyelerinin kapanmamasını istiyorlar. Soruyorum onlara, maaşlarınızı ödeyebiliyor musunuz- (Hayır) diyorlar. Sabit giderlerinizi karşılıyor musunuz, yatırım yapabiliyor musunuz- (Maaşları ödeyemiyoruz ya da zor ödüyoruz, yatırımı nasıl yapalım-) diyorlar. Hizmet yok ama beyefendinin makamındaki saltanatı devam edecek, vatandaşa hizmet gitmemiş kimsenin umurumda değil. Kimse kusura bakmasın. AK Parti, saltanatları ortadan kaldırmak için, vatandaşa hizmet için çalışan bir parti, kimsenin makam ve mevki sevdası bizi yürüdüğümüz yoldan alıkoyamaz.''

CHP Genel Merkezi'nin Türkiye genelinde nüfusu 2 binin altında ve kapatılması gündemde olan beldelerde yaptığı referandum uygulamasına da değinen Türel, ''Bazı beldelerde çadır tiyatrosu referandumları var. Sandık koyuyorlar, 'belediye kapatılsın mı, kapatılmasın mı' diye soruyorlar. Hiçbir ilmi ve bilimsel analize dayalı değil, yasa ya da yönetmelikle alakası yok. Bu işi sulandırmaktan başka bir şey değil. Referandumlar devletin kontrolünde yapılır'' dedi.

Mevcut belediyelerin gelirlerinin daha da artacağına işaret eden Türel, büyükşehir belediyelerinde gelirin ortalama yüzde 19 oranında artacağını bildirdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül de Türkiye'nin iki büyük bayramı aynı anda kutladığını kaydetti. Cumhuriyet Bayramı'nın en büyük milli bayram olduğuna işaret eden Gönül, ''Cumhuriyet sayesinde dini bayramımızı kutluyoruz, bayrağımız dalgalanıyor, minarelerimizden ezan eksik olmuyor. Bu hürriyet havasını teneffüs edebiliyoruz. Allah Cumhuriyeti kuranlardan razı olsun, hepsini de rahmetle anıyoruz'' diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Köse

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse de Cumhuriyet Bayramı ile Kurban Bayramı'nın birlikte kutlanacağını hatırlatarak, bazı kesimlerin bir bayramı diğer bayramdan üstün görmeye çalıştığını, ancak kendileri için her iki bayramın da önemli olduğunu vurguladı.

Türk halkının milli ve manevi değerlerinin önemli olduğunu dile getiren Köse, ''Hiç kimse Cumhuriyeti kendi malı gibi görmesin, Cumhuriyet bu milletin kazanımıdır'' dedi. Köse, terör meselesini bitirecek tek liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin önünde yerel seçimlerin olduğuna işaret eden Köse, şunları söyledi:

''Antalya'yı da inşallah bu zihniyetten kurtaracağız. Çalgıya, çengiye, türküye 50 milyar lira harcayıp bugün işçilerin parasını ödemeyen zihniyetten kurtaracağız. Siz işçilerin hakkı olan maaşını ödemeyeceksiniz, sonra (Antalya'yı biz yönetiyoruz) diyeceksiniz. Böyle bir mantık olabilir mi, böyle bir insafsızlık olabilir mi- Bir de konferans verdiriyorlar. Konferans verdirdikleri isimlere, konuştukları konulara bir bakın, bu milletin maneviyatına, milliyatına, dinine küfretmekten başka ne anlattılar bugüne kadar. Siz belediyesiniz, ideolojik örgüt, siyasi parti değilsiniz. Bütün Antalya'yı kucaklayacak programlar yapmak durumundasınız.''

Bayramlaşma törenine AK Parti Milletvekili Sadık Badak, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ile partililer katıldı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder