5 Ekim 2012 Cuma

Antalya'da Polisler için tören

Silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 polis memuru için Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Antalya'da dün akşam saatlerinde Çağrı Danışman isimli şizofren hastasının açtığı ateş sonucunda şehit olan Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mustafa Kılıç (45) ve Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Abdullah Bülbül (34) ile Mehmet Çolak'ın (30) cenazeleri, Antalya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından meslektaşları ve yakınları tarafından alındı.

Cenazeler Uncalı Mezarlığı morgunda bir süre bekletildikten sonra tören için Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün Uncalı Hizmet Binası'na getirildi.

Şehit polisler için düzenlenen törende konuşan Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, şehit polis memurlarının vatanın bekası, vatandaşların huzur ve güvenliği için görevini yaparken şizofren tedavisi gören silahlı bir saldırgan tarafından şehit edildiğini söyledi.
Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Sağlam, acılarının büyük olduğunu, kahraman memurlarının şehit olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.


Olayın geçmişi

Antalya'da dün akşam saatlerinde Yıldız Mahallesi'ne gelen 32 yaşındaki şizofren hastası Çağrı Danışman, elindeki pompalı silahla burada ihbar üzerine kendisini kontrol etmek için gelen Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yunus polisi Mustafa Yıldız'ı ateş etmişti. Yıldız, kaldırıldığı hastanede şehit olurken saldırgan Danışman, gasp ettiği otomobil ile kaçmıştı.

Polislerin takip ettiği Danışman, Dumlupınar Bulvarı'nda kendisini durdurmak isteyen Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Abdullah Bülbül ve Mehmet Çolak'a da aynı tüfekle ateş etmiş ve yaralamıştı. Yaralı polis memurları kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde şehit olmuştu.

Saldırgan Danışman, yaşanan kısa kovalamacanın ardından Fatih Mahallesi'nde polisle girdiği çatışma sonucunda öldürülmüştükaynak-.haberbizcom









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder