17 Şubat 2011 Perşembe

Düden Parkı Yaza Hazır


Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Aktekin, Düden Park 2 nci kısımda devam eden düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Aktekin,Projeyi mayıs ayı ortalarına bitirmeyi hedefliyoruz dedi.


Düden Çayı’nın denizle buluştuğu Düden Parkı’na hayat verecek büyük proje için düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Doğal bitki örtüsü korunarak devam eden çalışmalarda bölge ağır iş makineleri ile temizlendi. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, Düdenpark’ın mayıs ayı ortalarına tamamlamayı hedeflediklerini ve çalışmalara üç koldan devam edildiğini söyledi.

Bölgenin yerli ve yabancı turistler tarafından sık ziyaret edilen bir yer olduğunu ifade eden Genel Sekreter Aktekin, “Proje tamamlandığında Düden Park kentin diğer falez parkları ile bir bütünleşmiş bir alana bürünecek” dedi.

UÇAKLARIN İNİŞ GÜZERGAHINDA

Düden Park’ın havalimanına yakın olması nedeni ile uçakların görüş alanı içinde bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Aktekin, “Kente hava yolu ile gelen misafirlerimiz çok güzel bir görüntü ile Antalya’ya ayak basacak” diye konuştu. 110 bin metrekarelik alanı kapsayan proje ile halkın rahat nefes alabileceği ve yararlanabileceği doğal bir alan yaratılacak. Parkın girişi, pergolalar, kır kahvesi, köprü, seyir terasları gibi alanlar doğa ile uyumlu ahşap malzeme kullanılarak, detaylandırılacak. Parktaki mevcut bitkiler de korunarak, daha da güzelleştirilecek. Ticari alan olarak sadece küçük bir çay bahçesi bulunacak, bunun dışındaki tüm alan park olarak düzenlenecek.
http://myantalya.net/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder