21 Şubat 2011 Pazartesi

Türkiye YÖREX'e hazırlanıyor


YÖREX'in Van ve çevre iller tanıtım toplantısı yapıldı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl ikincisi 28 Nisan- 1 Mayıs 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek Yöresel Ürünler Fuarı’nın (YÖREX) hazırlık çalışmaları başladı. YÖREX bölgesel tanıtım toplantılarının ilki Van’da gerçekleştirildi.

Antalya Ticaret Borsası, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Erciş Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret Borsası, Van Belediyesi, Muş Ticaret ve Sanayi Odası’ndan birer temsilci ile MSK Fuarcılık’tan 2 temsilcinin katıldığı Van bölge toplantısında, bölgeden fuara gerçekleştirilecek katılımlar görüşülürken, katılacak ürün sayısının çeşitlendirilmesi gündeme geldi.

DOĞU ANADOLU’DAN KATILIM ARTACAK

Van Ticaret Borsası Başkanı Feridun Irak, YÖREX’e geçen yıl katılım gösteren bölge ürünlerinin çok büyük ticari başarıyla döndüklerini belirterek, bu yıl hem katılımcı sayısını hem de sergilenecek ürün sayısını arttıracaklarını bildirdi.

YÖREX’LE TİCARİ BAŞARI ARTTI

Feridun Irak, “Geçen yıl bir lokum üreticimiz Yöresel Ürünler Fuarı sayesinde 80 ayrı otelle sözleşme yaptı. Fuarda organik sertifikalı bal markası gören Muşlu bir balı üreticilerimiz, olayı örnek alarak Muş balına organik ürün sertifikası aldı. Yine Muş’ta çıkarılan maden tuzumuz için uluslararası ticaret bağlantısı gerçekleştirildi. Bunlar çok önemli ticari başarılar” diye konuştu.

GELENEKSEL VAN KAHVALTISI YÖREX’TE

YÖREX’in geleneksel kültürel değerleri de bir çatı altında buluşturduğunu belirten Feridun Irak, fuarın kültürel yönüne katkı yapmayı istediklerini vurguladı. Geleneksel hale gelen Van kahvaltısını YÖREX’e taşımak istediklerini belirten Irak, “Üreticilerimiz şimdiden bunun hazırlıklarını yapıyorlar. Binlerce insanın katılacağı bir kahvaltı sunumu gerçekleştirmek istiyoruz. Fuar firmasıyla bu konuda görüşmeye başladık” dedi.

JAĞ OTU YÖREX’TE

Fuarda, bölgede yetişen Jağ otunun tanıtımını da yapmak istediklerini kaydeden Feridun Irak, fuar sayesinde Jağ otunun coğrafi işaret tescilini almayı planladıklarını söyledi.
myantalya.net/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder