17 Şubat 2011 Perşembe

Kerkük'ten Antalyalı Yatırımcılara Davet


Irak ın Kerkük Ticaret Odası Başkan Vekili Nevzat Avcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. ATSO Yönetim Kulu Üyesi Faruk Sayın, Avcı ve beraberindeki heyete Antalya ekonomisi ve ATSO nun çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Irak ın Kerkük Ticaret Odası Başkan Vekili Nevzat Avcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Sayın, Avcı ve beraberindeki heyete Antalya ekonomisi ve ATSO nun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Antalya’nın 10 milyon turist ve 500 bin civarında yatak kapasitesi ile Türkiye turizminin başkenti olduğunu vurgulayan Sayın, örtü altı tarım üretiminin yarıya yakının Antalya bölgesinde gerçekleştiğini söyledi. Sayın, Antalya’da özellikle inşaat ve gayrimenkul sektörünün de dinamik bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. ATSO’nun 30 bin aktif üyesiyle Türkiye’nin en büyük Ticaret ve Sanayi Odalarından biri olduğunu belirten Faruk Sayın, gerek sosyal ve kültürel, gerekse ticaretin gelişmesi için her türlü işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.

Kerkük Ticaret Odası Başkan Vekili Nevzat Avcı da konuşmasında Türk yatırımcıları Kerkük’e beklediklerini ifade etti. Özellikle inşaat ve altyapı konusunda büyük yatırım olanakları bulunduğunu anlatan Avcı, “Türk yatırımcılar nedense Kuzey Irak’ı tercih ediyor. Güvenlik sorunları olduğu gerekçesiyle Kerkük’e gelmiyorlar. Oysa Kerkük çok güvenli bir şehir. Bizde iş çok ama sizden gelen yok” dedi. Türk yatırımcıların ihalelere girebilmesi için bir takım düzenlemeler yaptıklarını da belirten Avcı, “Kerkük’te misafirimiz olun, yatırım imkanlarını yerinde görün” diyerek Antalyalı yatırımcıları Kerkük’e davet etti.

Nevzat Avcı, Faruk Sayın’a ziyaretin anısına bir plaket verirken, Sayın da heyete Antalya ekonomisi ve yatırım olanaklarıyla ilgili bir dosya sundu.
http://myantalya.net/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder