19 Şubat 2011 Cumartesi

Parasını ödeyen tapusunu alıyor


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, önceki yıllarda bazı hak sahiplerinin bedelini ödediği halde tapularını alamadığını belirterek, “Şu ana kadar 5 binden fazla tapu dağıttık. Bizim iktidarımızda parasını ödeyen tapusunu alıyor.” dedi


Başkan Hakan Tütüncü, Ünsal Mahalle Muhtarı Nazmi Çabadak’ın, mülkiyet sorunlarıyla ilgili bir binanın bahçesinde düzenlediği toplantıya katıldı. Çabadak, toplantıda vatandaşların tapu tahsisi, batı cevre yolu, orman sınırı içerisinde kalan evlerle ilgili sıkıntılarını dile getirdi.

Orman arazisi içerisinde kalan evler
Tütüncü, Ünsal ve Santral Mahalleleri’nde, Orman arazisi içerisinde kalan evlerin probleminin çözümünde sona yaklaşıldığını belirterek, şunları söyledi“ Bu iki mahallemizde Orman sınırı ile ilgili 1947 yılından itibaren başlayan ciddi bir sorun vardı. Orman arazisinde evlerin yıkımı ilişkin yargı kararı çıkmıştı. Orman ve Çevre Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşerek, bu problemin çözümü için adım attık. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanımız Sayın Mehmet Ali Şahin ve AK Parti Antalya Milletvekillerimiz konuyu çok yakından takip ediyorlar. Sıkıntının çözümü noktasında ciddi adımlar atıldı ve probleminin çözümünde sona gelindi. Çabalarımız sonucu da bugüne kadar bölgede bir tane ev yıkılmadı.”

Batı çevre yolu imar uygulaması
Tütüncü, batı çevre yolunun geçeceği, imar planı olmayan Avni Tolunay, Duraliler Mahalleleri ile Ünsal Mahallesi’nin bir kısmında imar uygulaması yapmak istediklerini belirtti. Tütüncü, bu mahallelerde imar uygulaması yapılabilmesi için gerekli olan “Kamu Yararı” ve “Toprak Kurulu Kararı” alınmasıyla ilgili süreci başlattıklarının bilgisini vererek, “Antalya Valiliği’nden “Toprak Kurulu” kararını aldık. Kamu yararı kararı için İçişleri Bakanlığı’na başvurduk. Kararlar alındıktan sonra 5 bin ölçekli imar planını Büyükşehir Belediyesi’nin yapması halinde biz de binlik uygulama planını ve 18 uygulamasını yapacağız. Böylece bu üç mahallerimizde tapu bekleyen vatandaşlarımıza tapularını vereceğiz ve gecekondu dokusunu ortadan kaldırmış olacağız.” diye konuştu.

Akdeniz Sanayi Sitesi’nin gecekondu sorunu
Başkan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin tapulu arazisinde 11 yıldır yaşanan gecekondu probleminin çözümünde de sona gelindiğini söyledi.
Tütüncü, gecekondularda oturanlarının konutlarını yapacak olan Güzel Yurt Yapı Kooperatifi’ne tahsis edilen arazide 18 uygulamaması yapılamaması problemini, Antalya Defterdarlı ile yapılan arazi takası ile çözdüklerini kaydetti. Tütüncü, “Arazi takasıyla ilgili yazı Maliye Bakanlığı’na gönderildi. Maliye Bakanlığı’nın yazıyı imzalaması ile 18 uygulamasının önündeki engel kalkıyor. Böylece kooperatif konutları yapabilir hale gelecek.” dedi.

Ünsal ile birlikte7 mahallede kat artışı
Başkan Tütüncü, Kepez halkına, her zaman doğruları söylediğini, onları aldatmadığının altını çizerek, “Seçim döneminde vatandaşlar bizden 5 kat istediler, veremeyiz, dedik. Ama kat artışından yana olduğumuzu söyledik. Geldiğimiz noktada imarın matematiğine uygun, vatandaşın beklentilerini karşılayacak şekilde 7 mahallede kat artışı yaptık. Ünsal Mahallesi’ne bir kat artışı getiren imar düzenlemesini meclisimizden geçirdik. Kat artışı ile birlikte mahallelerimizin değeri yükseldi”

226 parselde tapuları veriyoruz
Başkan Hakan Tütüncü, AK Parti iktidarı döneminde çıkarılan Vakıf arazileri ile ilgili Takas Yasası ve 4706 sayılı yasa ile birlikte tapu tahsisin önündeki engellerin kaldırıldığını hatırlattı. Tütüncü, Ünsal Mahallesi’nde Takas Yasası ile Maliye Hazinesi’ne geçen 226 parselin 4706 Sayılı Yasa hükümlerine göre üzerinde bulunan gecekondu hak sahiplerine tapuları verilmek üzere Kepez Belediyesi’ne devrinin yapıldığını dile getirdi.

5 bin 713 tapu tahsisi yaptık
Başkan Tütüncü, bugüne 5 binden fazla hak sahibine tapu tahsisi yaptıklarının bilgisini vererek, “Birileri geldi şuraya bu parayı yatır, tapunu al. Siz paralarınızı yatırdınız tapularınızı alamadınız. Bir başkası şuraya para yatır, tapunu hemen hazırlıyorum, dedi. Ne zaman vereceksin? 1 yıl sonra. Daha önceki dönemlerde tapu tahsisi ile ilgili alınan paraların karşılığı, tapu olarak vatandaşımızın cebine girmedi. Biz Tapu tahsisinde hak sahibi ile sözleşme imzalıyoruz. 24 aya kadar da ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Peşin öderse tapusunu hemen alıyor. Taksiti bittiğinde tapusunu alıyor.” ifadesini kullandı.

Kamulaştırma bedeli Kepez Belediyesi’ne yatırılmadı
Vatandaşların, 1993 yılında dönemin Antalya Belediyesi tarafından bölgede kamulaştırma bedeli olarak kendilerinden 3 milyon 200'er TL toplandığını hatırlatması üzerine Tütüncü, şunları söyledi: “Kamulaştırma bedeli, Antalya Belediyesi’ne yatırıldı. Vakıflardan Hazine’ye, Hazine’den belediyelere arsaların devrinin yapılmasıyla ilgili 2004 yılında takas yasası çıkarıldı. Takas yasası ile 226 parsel Hazine’nin mülkü haline geliyor. Biz de bu parselin tapusunu hak sahiplerine veriyoruz. 1993’te ödenen bu paralar, Kepez Belediyesi’nin kasasına yatırılmamış. Bir kamu idaresi, kendisine yapılmamış olan bir ödemeyi güncelleyip geri verebilme imkânına sahip değil. Parlarınızı geri alabilmeniz için Büyükşehir’e müracaat edebilirsiniz ya da ilgili belediye aleyhine geri alım davası açabilirsiniz”

http://www.akdenizhaberci.com/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder