28 Şubat 2011 Pazartesi

KENT KONSEYİ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI


Kepez Kent Konseyi’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle yürütme kurulu üyeleri yemekte bir araya geldiler. Birlikte yönetimin en güzel örneğini segileyen Kepez Kent Konseyi, ilçenin yönetimi için herkesin seferber olmasını istedi.

Kepez Kent Konseyi kuruluş yılını düzenlenen yemek ile kutladı. Konseyin yürütme kurulu üyelerinin katıldığı yemekte Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Kent Konseyi Başkanı Bekir Bülent Özsoy da hazır bulundu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği kent konseyi yemeğinde söz alan Kepez Kent Konseyi Başkanı Bekir Bülent Özsoy, desteklerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Tütüncü’ye teşekkür etti. 1 yıl önce Kent Konseyi Kepez Belediyesi’nin çağrısı ile kurulduğunu ve uyumlu bir tablo oluşturduklarını vurgulayan Özsoy, “O günden bu yana Kepez Kent Konseyi kendi organlarını oluşturmaya çalışıyor. Değerli yürütme kurulu üyelerinin yemeğimize katılımından dolayı teşekkür ediyorum. Kepez Belediyesi’nin desteği bu kadar kararlı olmasaydı, bugün 1. yılımızı kutluyor olmayacaktık. Yardımlarından dolayı başkan yardımcısı Gürsel Kaya’ya teşekkür ediyorum. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün de kent konseyine vereceği desteğin artacağına olan inancım sonsuzdur” dedi.

Merkez İlçeler arasında ilk olarak kent konseyini kurmuş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Çok büyük bir mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Bundan 1 yıl önce hepimizin büyük gayretlerle kurmuş olduğumuz ken konseyi, arkasında çok güzel izler bırakarak 1 yılını tamamladı. Bizim anlayışımızda birlikte yönetim mantığını ortaya koymak, bu yolla da demokratik kültüre katkı sağlamak vardı. Kepez’i bu ilkelerle yüceltmemiz gerekiyordu. Bir kenti ortak akılla yönetebilmenin, çok sesliliği yönetime ulaştırabilmenin yolu kent konseyinden geçiyordu. Merkez ilçelere baktığımızda kent konseyini kuran ilk ilçe olduk. Her ne kadar bu yasal zorunluluk olsada, birçok yönetim bu adımı atmada imtina etmektedir. Bunun sebeplerini de hepimiz iyi biliriz. Eğer bir yerde ortak aklı benimsemiyorsa idareci, bu tip kurulların oluşmasından ürkerler. İstişare kültürünün ortaya çıkmasıyla demokrasinin kurumsallaşmasına fırsat verilirse, şeklin yanı sıra bir kıymet ifade eder. Biz bunu yapmayı amaçladık. Yürütme kurulunda yeterliliğe sahip bir heyetimizin olduğunu görüyoruz. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Urfalım Restoran’da düzenlenen yemek nice yıllarda tekrar bir araya gelme mesajları ile sona erdi.
http://www.kepez-bld.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder