26 Şubat 2011 Cumartesi

AESOB ve KALEDER Hanutçuluğa karşı işbirliği


AESOB ve KALEDER hanutçulukla mücadele için işbirliği kararı aldı. Sevimçok, ''Giderek büyüyen bu pastadan pay almak istiyorsak belirli kurallara da uymak zorundayız” dedi.


Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) ve Kalekapısı Esnafları Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) hanutçulukla mücadele için işbirliği kararı aldı.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, KALEDER Başkan Yardımcısı Hasan Kilit ve Genel Sekreter Abdullah Kara ile birlikte Kalekapısı esnafını ziyaret etti.



Turizm önemli

Antalya için en önemli sektörün turizm olduğunu vurgulayan Sevimçok, ''Giderek büyüyen bu pastadan pay almak istiyorsak belirli kurallara da uymak zorundayız. Bu kuralların başında da turistin her zaman gelmediği için şikayetçi olduğumuz çarşılarımızda gönül rahatlığı içinde ve özellikle korkmadan alışveriş yapabilmesini sağlamaktır. İşte bu noktada her esnafa görev düşmektedir'' dedi.



Turisti kaçırırız

Antalya esnafının ahilik terbiyesi ile yetiştiğini ifade eden Sevimçok, ''Ben de bu arastada yetiştim. Öncelikle birbirimize saygılı ve haklarımıza sahip çıkarak işimizi yapacağız. Hanutçu ya da çığırkan çalıştırmak bize ek müşteri kazandırmaz, aksine turisti kaçırırız. O yüzden elbirliği içinde bu çığırtkanlığa son vermeliyiz'' diye konuştu



İşbirliği içinde

KALEDER Başkan Yardımcısı Hasan Kilit de, bu konuda Antalya Valiliği bünyesinde kurulan Hanutçulukla Mücadele Komisyonu ile işbirliği içinde olduklarını söyledi. Hanutçulukla mücadelede kararlı olduklarını dile getiren Kilit, bu konuda AESOB ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.



Ödüllendirildiler

KALEDER geleneksel olarak düzenlediği ''2010 Yılının Başarılı Personeli'' seçimi sonuçlandı.Düzenlenen törene AESOB Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, KALEDER Yönetim Kurulu ve bölge temsilcileri ile arasta esnafı katıldı. KALEDER'de esnaf yöneticilerinin oluşturduğu jürinin değerlendirmesi sonucu Cemal Çetin'in sahibi olduğu Çetingür Tekstil'in Personeli Ramazan Yüksel, Derya Ergin'in sahibi olduğu Derya Tekstil'in personeli Samiye İmecik ve Halil Acar'ın sahibi olduğu Acar Çeyiz'in personeli Mehmet Ali Eşenli 2010 yılının personeli seçildiler.

http://www.antalyaekspres.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder