17 Şubat 2011 Perşembe

Macaristan kampına katılan Ufuklu eskrimciler moral depoladı


İki hafta süren kampa 13 sporcu ve bir antrenörle katılan Özel Ufuk İlköğretim Okulu ekibi, teknik ve taktik becerilerini ortaya koydu. Türkiye Eskrim Federasyonu’nun davetiyle gerçekleştirilen kamptaki çalışmalarla ilgili birli veren öğrenciler, Macaristan Eskrim Milli Takımı Atilla Plastarn ile çalışma imkanı bulduklarını ifade etti. Takım oyuncusu Servet Mehmet Tuluk, Macaristan’ın dünya çapında eskrim dalında önde gelen ülkelerden biri olduğunu belirtti. İki ayrı salonda yedi Macaristan’lı Antrenör eşliğinde üst düzey antrenman programına tabi tutulduklarını aktaran Tuluk, hedeflerinin Türkiye’de Alanya’yı eskrim merkezi yapmak olduğunu söyledi.

Macaristan’da içi dolu bir eğitim programı uygulandığını ifade eden Ufuk İlköğretim Beden Eğitimi öğretmeni ve antrenör Tarık İnel, kampa katılmanın ayrıcalık olduğunu ve onur duyduklarını ifade etti. Kampa çağrılmalarının başarılarının da göstergesi olduğuna dikkat çeken İnel, şunları söyledi:


"Kendi öz kaynaklarımızla kurduğumuz eskrim takımımızın bu kadar kısa sürede uluslar arası kamplara çağrılması, başarılar elde etmesi bizleri mutlu etmiştir. Çocuklarımızın başarısının uluslararası arenada devam etmesi için kurum olarak tüm desteğimizi vermeye devam edeceğiz."


Kampa katılan öğrencilerden Servet Mehmet Tuluk, İhsan Rıfat Artar, Dilara Zerhan Artar, Melike Akgün, İlayda Yetkin, Asya Candan, Mert Candan, Feyza Arslan, Yusuf İslam Yavuz, Uğur Akay, Elif Kazak, Dilara Soy, Ömer Faruk Paşaoğlu kamp haricinde ülkenin önemli tarihi turistik yerlerini gezme imkanı bulduklarını kaydetti. Öğrenciler, tarihi Estergon Kalesi, tarihi Budapeşte kalesini gezmiş ve Osmanlı İmparatorluğunun son Buda Valisi Abdurrahman Abdi Paşa’nın mezarını da ziyaret ederek geçmişi yad ettiği aktarıldı.
http://www.antalyahaberci.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder