25 Şubat 2011 Cuma

Antalya köprü oldu


Libya'nın Tripoli Havalimanı'ndan 1,5 saat arayla kalkan Mısır Havayolları'na ait iki uçak, Rönesans İnşaat firmasında çalışan 360 yolcuyu Antalya'ya getirdi.


Libya'da faaliyette bulunan Rönesans İnşaat şirketi çalışanlarını Türkiye'ye getirmeye devam ediyor. Dün bir uçakla 173 çalışanını Antalya'ya getirilen firmanın, 360 çalışanı, 2 ayrı uçakla Tripoli Havalimanı'ndan havalandı. 176 yolcusu bulunan uçağın ardından, 184 yolcusu bulunan uçak da Antalya Havalimanı'na indi.

Gümrük işlemlerinin ardından otobüslere yönelen işçilerden bazıları, "Memleketimize geldik" diyerek otobüslerde asılı Türk bayraklarını öptü. İşçiler, Libya'daki durumun çok kötü olduğunu, tüm Türklerin cep telefonlarının sim kartlarına, paralarına el konulduğunu anlattı. İşçilerden Şadi Akdemir, yaklaşık 15 saatten bu yana havalimanında tutulduklarını, özellikle Türklerin eziyet çektiğini söyledi.

İnşaat firmasının personel şefleri Can Sucu ve Murat Çeliker ise abartıldığı kadar korkulacak bir şey olmadığını, ancak havalimanlarının çok yoğun olduğunu, yüzlerce uçağın ve binlerce yabancının havalimanında perişan olduğunu ifade etti.

Elinde Türk bayrağı ile terminal binasından çıkan Gaziantepli işçi Hamit Yavuz, Türkiye'de yapılan her açıklamanın dikkatle izlendiğini söyledi. Kendilerini karşılayan firma görevlilerinin ikram ettiği ekmek arası köfte ve ayranı yiyen işçiler otobüslerle illerine sevk edildi.
http://www.gunhaber.com.tr/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder