29 Ekim 2012 Pazartesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Antalya'da Coşkuyla Kutlandı

Vali Dr. Ahmet Altıparmak ilk olarak makamda başta Antalya Milletvekilleri Sadık Badak, Gökçen Özdoğan Enç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş olmak üzere protokol üyelerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti. Vali Altıparmak gazetecilerin de bayramını kutladı. 

Valilikte Tebriklerin Kabulünün ardından protokol üyeleriyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanına geçen Vali Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ile birlikte kortej geçişi yaparak vatandaşları selamladı.
        Vali Dr. Ahmet Altıparmak'a eşi Özden Altıparmak'ın da eşlik ettiği Cumhuriyetin Kuruluşunun 89. Yılı  kutlamaları Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, yapılan konuşmalar, şiirlerin okunması, gösteriler ve resmigeçit töreni ile tamamlandı.
        Vali Dr. Ahmet Altıparmak törende yaptığı konuşmada;
        "Saygıdeğer Antalyalılar,
        Geleceğimizin güvencesi değerli gençler,
        Sevgili öğrenciler,
        Bugün Milletçe Cumhuriyetimizin ilanının 89. Yıldönümünü büyük mutluluk ve heyecanla kutlamanın kıvancı içindeyiz.
        Aynı zamanda tüm Türkiye’de olduğu gibi güzel ilimiz Antalya’da da bugünü huzur ve güven içinde kutlamanın onurunu yaşıyoruz.
        29 Ekim; çağdaş anlamda bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu, ulusun kenetlenerek verdiği bir ölüm kalım mücadelesi; bir onur, haysiyet ve namus mücadelesi sonunda kazanılmış eşsiz bir zaferdir.

        Büyük önder Atatürk’ün söylediği gibi; ‘‘bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.’’
        Kıymetli Antalyalılar, şüpheniz olmasın ki bu yürüyüş hep sürecektir. Türkiye cumhuriyeti kültürüyle, çalışkanlığıyla, renkleriyle, sesleriyle bir bütün olarak, türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, gürcüsüyle, merkeziyle, Arnavutuyla kısaca İstiklal Marşında Mehmet Akif’in milletim dediği bir millet olarak var olacaktır.
        Sevgili Gençler, bilgi toplumunun üreten, araştıran, sorgulayan bireyleri olabilmek için teknolojinin sunduğu her türlü bilgi kaynağını en iyi biçimde kullandığınızı biliyorum. Bu imkânlara sahip siz gençler kendi kültürünü iyi bilen, milli manevi değerlerinin farkında, evrensel değerleri benimseyen, bilgiye, düşünceye saygılı ve hoşgörülü; ülke ve dünya sorunlarına duyarlı olmak durumundasınız.
        Sizler, her türlü bilgiyi aklın ve bilimin süzgecinden geçirerek tartışmalı ve gelişmelere açık, yönlendirmelerden uzak, eleştirel bir bakış açısına sahip olabilmelisiniz. Hakkı her defa biraz da karşı tarafın fikrinde aramayı ihmal etmemeli ve her ne olursa olsun milletimizi bir bütün olarak şartsız, koşulsuz sevmelisiniz
        Sevgili gençler; siz unutmayın ki aile bizim en büyük, en güçlü en sarsılmaz kutsalımızdır. Onun için; ailenize sahip çıkın ve güçlü aileler kurmak için gayretli olun.  Zira sağlam bir aile; çağın getirdiği birçok hastalığa adeta panzehirdir.
        Türkiye cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.
        Kıymetli Antalyalılar, benimsediğimiz evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiğimiz kararlı mücadeleyi elbette sürdüreceğiz.
        Değerli Antalyalı hemşerilerim, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 89. Yıldönümümde, herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğilirken, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. Hepinize cumhuriyet coşkusu ve heyecanı içinde saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi

.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder