25 Ekim 2012 Perşembe

chp'de Sular Durulmuyor

Genel merkez ayrı, vekiller ayrı konuşuyor

Antalya Milletvekili Osman Kaptan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İl başkanını görevden alırım” sözlerini bizzat kendilerine söylediğini aktardı.

CHP Antalya’da, eski genel başkan Deniz Baykal’la birlikte milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut hakkında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu havalimanında karşılamadıkları gerekçesiyle yaşanan protokol krizine, CHP Genel Merkezi yazılı açıklamayla katıldı. Kılıçdaroğlu adına yapılan açıklamada "Genel Başkan Kılıçdaroğlu CHP Antalya İl Başkanı’na ‘Görevden alırım’ demedi" ifadesine yer verildi. Önceki gün akşam saatlerinde partinin internet sitesi üzerinden Genel Başkan İletişim Koordinatörü Baki Özilhan imzasıyla yapılan açıklamada, Antalya İl Başkanı Devrim Kök’ün başarılı çalışmalar yaptığı belirtilerek, "Sayın Kılıçdaroğlu, İl Başkanı Kök’ün spekülasyonlar üzerine gerekli açıklamaları yaptığını ve başarılı hizmetlerine devam ettiğini belirtmiştir" denildi.

Osman Kaptan
Milletvekili Osman Kaptan, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının bir yönüyle doğru olduğunu söyledi. ‘Görevden alırım’ ifadesinin Devrim Kök’e değil, kendilerine söylendiğini belirten Kaptan, "Sayın Kılıçdaroğlu, o buluşmada, olayı duyunca İl Başkanı’na telefonla ulaştığını aktardı. Kök’ün telefonda, aralarında böyle ifadeler kullanmadığını söylediğini bize iletti. Ardından buluşmaya katılan milletvekillerine, ‘Mahkemeye verdireceğim. Orada haksızsa görevden alırım’ dedi" diye konuştu.

Sapan ve Bulut
Genel merkez binasının 12’nci katında gerçekleşen buluşmada yer alan bir diğer isim Milletvekili Yıldıray Sapan ise, "Hiçbir yorum katmadan ve değerlendirmede bulunmadan, sayın Kılıçdaroğlu, ‘Dava açmazsa görevden alırım’ demiştir. Ama bunun İl Başkanı’na değil, milletvekillerine söyledi" diye konuştu. Milletvekili Arif Bulut da Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile konuları tek tek konuştuklarını belirtti. Milletvekili Bulut, "Kendisine ’Her ne kadar İl Başkanı Kök bir yalanlama yapmış olsa da yanlış cümleler kurduğu ortadadır’ dedik" diye konuştu. Bulut, bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun İl Başkanı Kök’ü arayacağını, haberle ilgili dava açmasını isteyeceğini, dava açmaz ya da açtığı davayı kaybederse görevden alacağını kendilere söylediğini aktardı. H kaynak-akdenizmanşet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder