9 Ekim 2012 Salı

Yaşayanı mutlu, çalışanı mutlu bir Kepez

Kepez Belediyesi’nin, 2013 bütçesinin kabul edildiği meclis toplantısında konuşan Başkan Tütüncü,  “ Yaşayanı mutlu, çalışanı mutlu bir Kepez hayal ettik. Bu hayali gerçekleştirmek için de çalışıyoruz.” dedi.Kepez Belediyesi’nin, Ekim ayı meclis toplantısının devamında 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında toplanan mecliste, 2013 yılı taslak performans programının oy birliği ile kabul edilmesinden sonra, 2013 yılı tahmini bütçe görüşülmesine geçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun, bütçeyle ilgili raporunun oylamayla okunmuş olarak kabul edilmesinden sonra, muhalefet partileri grup sözcüleri, bütçeyle ilgili görüşlerini dile getirdi.

2013’te hem açılış hem temel atma varMuhalefet partilerinin grup sözcülerinin bütçe eleştirilerine yanıt veren Başkan Tütüncü de “2012 yılı bütçemiz 160 milyon TL idi. Bu yıl ki bütçemiz de 177 milyon TL.  Gelirin ve giderin birbirine denk olduğu bir bütçe hazırladık.” dedi. Bütçenin yüzde 38’nin yatırıma ayırdıklarına işaret eden Başkan Tütüncü, 2013’de yapılacak projelerle ilgili de şu açıklamayı yaptı: “ Temmuz 2012’de temelini attığımız 20 milyon TL bütçeli Kepezpark Varsak  projesini Temmuz 2013’de hizmete açacağız. ORÜS alanına inşa edeceğimiz 2 bin kişilik kongre ve sergi merkezinin ihalesini geçtiğimiz nisan ayında yapmıştık. İhaleye katılan firmaların kanunun aradığı yeterliliği sağlayamadıklarından dolayı yapılan itiraz neticesinde ihaleyi iptal ettik. Projenin ihalesini geçtiğimiz hafta yeniden yaptık. Bu yıl içerisinde de tesisinin temelini atacağız. Gazi Bulvarı Sanayi Kavşağı’ndaki Adnan Menderes Parkı’nın içerisine, Antalya Kent Konseyi ile birlikte İnsan Hakları Kütüphanesi yapacağız.  Belediyemiz hizmet binasının yanındaki sosyal tesis alanına kreş inşa edeceğiz. Yeni Mahalle’deki açık semt pazarını,  5 milyon TL’ye kapalı bir pazar haline getireceğiz. “

2013’te 420 kültürel etkinlik olacakBütçenin yaklaşık üçte birinin yatırıma ayrıldığını kaydeden Başkan Tütüncü,  “Bütçenin üçte birinin yatırıma ayrılmış olması demek, bu bütçenin yatırım ağırlıklı olduğu anlamına gelir.” dedi. 2013 bütçesi 46 milyon 713 bin TL olan Fen İşleri Müdürlüğü ile ve yeni bütçesi 31 milyon 724 bin TL olan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, bugüne kadar ilçede ciddi bir hizmet ürettiğini aktaran Tütüncü,  2013’te daha çok yol, asfalt, kaldırım ve park yapacaklarını ifade etti.

Kültür Müdürlüğü’nün yeni mali yıldaki bütçesinin 4 milyon 269 bin TL olduğunu hatırlatan Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, “ Gelecek yıl 8 aylık zaman zarfında, 9 kapalı, 6 açık olmak üzere 15 kültürel tesiste 420 tane etkinlik yapacağız. 8 ayda 420 etkinliğinin yapılacak olması Kepez’de sosyal ve kültürel belediyecilik bakımından da çok önemli rakamdır. “ ifadesini kullandı.

Kendi yağı ile kavrulan bir belediyeyizBütçeyi, personel giderleri, yatırımlar, sosyal ve kültürel belediyecilik olarak üç ayağın üzerine oturtduklarına işaret eden Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Personel giderlerinde ciddi manada bir istikrarımızın olduğunu bilmenizi isterim. Göreve geldiğimizde belediyenin personeline borcu vardı. Şu an itibariyle personeline borcu olmayan bir belediyeyiz. Hem temel belediyecilik yatırımları hem de vizyon projeler noktasında Kepez’e çok ciddi bir sıçrama yaşattık. Kepezpark 20 milyon TL, kongre ve sergi merkezi ise 40 milyon TL’lik projelerdir.  Bu yatırımları yaparken belediyemizi hiçbir külfetin altına sokmadık. Şu ana kadar hiç borçlanmadık. Mali disiplini elden bırakmayarak kendi yağı ile kavrulan bir belediye olmanın azmi ve kararlılığı içerisindeyiz.”

Yaşayanı mutlu, çalışanı mutlu bir KepezKaynakları doğru yere, doğru bir şekilde kanalize ederek mali performans göstermeyi hedeflediklerine değinen Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle tamamladı: “Allah’a çok şükür bunu başardık. Bu mecliste bunu başarmış olarak huzurunuza gelmek bizim için iftiharların en büyüğüdür. Kimseye borcu olmayan, itibarlı, mali açıdan her geçen yıl kredisini yükselen bir belediye var. 27 Ekim 2013’te yerel seçimler yapılacak. Bunu da hesaba kattığımız zaman bu bütçe asla ve asla seçim bütçesi değildir. Geçen yıl bütçeyi nasıl hazırladıysak bu sene de aynı şekilde hazırladık. İstikrarın devam edebilmesi için kurumsallaşmaya ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Bu kurumsallaşmayı bütçe gibi konulardan başlatabilirsek, bayrağı bizden sonra alanlar da çok iyi bir şekilde bayrağı ileri götüreceklerdir.  Bütçeler tahmini cetvellerdir. Bütçeler idarenin vizyonunu da ortaya koyar. Bizim idaremiz yaşayanı mutlu, çalışanı mutlu bir Kepez hayal etti. Bu hayali  gerçekleştirmek için de çalışıyoruz.”

Tütüncü’nün konuşmasından sonra, Kepez Belediyesi’nin 2013 yılı tahmini gelir ve gider bütçesinin 177 milyon TL olması oybirliği ile meclisten geçti. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder