31 Ekim 2012 Çarşamba

Av. Mustafa KÖSE“Cumhuriyet sahipsiz değil!..”


AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, alternatif Cumhuriyet kutlamaları yapan CHP’yi, alternatif kutlama yaparak halkı bölmeye, kutuplaştırmaya çalışmakla, resmi kutlamaları provoke etmekle suçladı.
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Cumhuriyet’in 89. yılının Antalya’da ve bütün Türkiye’de halk tarafından büyük bir coşkuyla kutlandığını belirterek, “Maalesef; CHP zihniyeti, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını provoke etmek amacıyla alternatif kutlama yaparak, halkı ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya çalışmaktadır. Demokratik yollardan, sandıktan çıkarak iktidara gelemeyen CHP, geçmişte olduğu gibi yine halkı bölmeye, kutuplaştırmaya, ötekileştirmeye çalışmakta, kendi siyasi çıkarı için Cumhuriyet’i, ay yıldızlı Türk Bayrağı’nı kullanmaktadır. Fakat, Cumhuriyet sahipsiz değildir, hiçbir siyasi partinin tekelinde de değildir. Cumhuriyet, kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim rejimidir, bu topraklarda yaşayan 74 milyon insanındır. Cumhuriyete böyle sahip çıkılmaz, cumhuriyete hizmetle sahip çıkılır. Bizim iktidarımız döneminde inanıyorum ki; millet nezdinde cumhuriyetin değeri artmıştır ve daha da artacaktır. Milletimizin cumhuriyetle, rejimle hiçbir sorunu yoktur. AK Parti bunun teminatı olan kadroların partisidir. AK Parti, Cumhuriyet’in 100. Yılında daha güçlü, daha demokratik, refah seviyesi daha da yükselmiş bir Türkiye hedefiyle çalışan ve bu şekilde yoluna devam eden bir partidir” dedi.
Konser organizasyonunun da gerçekleştirildiği Cumhuriyet kutlamalarına her kesimden insanın katıldığı kalabalığı, kendi siyasi organizasyonu şeklinde lanse eden CHP’lileri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı eleştiren AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, “Katılım sayısıyla ilgili yapılan açıklamalar talihsizliktir. Sunucu 100 bin diyor. Birisi 150 bin diyor. Bir diğeri ise, 304 bin. CHP’nin, Cumhuriyet Meydanı’na yapılan yürüyüşe katılan kalabalığı kendisine mal etmesi, konserin en kalabalık anında bile meydanın dolu olmadığı  fotoğraflarla sabit olduğu halde, Antalya nüfusunun üçte birine tekabül eden 304 bin kişinin katıldığına dair açıklamalar manidardır. 15-20 bin kişiyi 304 bin kişi olarak göstermeye çalışan zihniyetin, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’nı Cumhuriyet karşıtı gibi göstermesi, Cumhuriyet Bayramı resmi programını tertip eden devletin valisini yuhalaması elbette kamuoyunu ve bizleri şaşırtmadı. Maalesef; bu zihniyet, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenini sabote etmek istemiş, kendilerine çelengi koyabilecekleri söylenmesine rağmen resmi töreni engelleme girişiminde bulunmuş ve tören alanında bulunan bin 500 kişilik kalabalığı 15 bin kişi olarak açıklamıştır. 1’i 10, hatta 20 gibi göstermeyi marifet sayan bu anlayışın, 15-20 bin kişiyi 304 bin kişi olarak gösterme çabası da halkımız tarafından gayet net bir şekilde anlaşılmaktadır. Keşke bu yürüyüşe katılanlar ellerinde sadece Türk bayrağı olsaydı. Keşke, Cumhuriyet kutlamasına katılanlar, ellerinde siyasi parti bayrakları ve Lenin posterleri taşımasalardı. Bütün bunlar kamuoyu tarafından elbette değerlendirilecektir” diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Köse sözlerini şöyle sürdürdü; “Cumhuriyet’e ve demokrasiye sahip çıkmak; darbe çığırtkanlığı yapıp, askeri göreve davet etmekle olmaz. Cumhuriyet’e sahip çıktığını söyleyenleri, Cumhur’a, halkın iradesine saygılı olmaya davet ediyoruz. “‘Cumhuriyet’ diyorlar, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz’ diyorlar ama onlara Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözlerini tekraren hatırlatma fayda görüyorum. Cumhuriyet’le, Demokrasi’yle ve millet ile ters istikamette ilerleyen CHP’liler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözlerini tekrar okuyup, artık yönünü millete çevirirler.

ATATÜRK diyor ki;
-          Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister.
Benim nâçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

-          Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.

-          Biz doğrudan doğruya milletseveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı, Türk topluluğudur.

-          Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimî ve meşru olmak şartıyla, her fikre hürmet ederiz. Her kanaat bizce muhteremdir.

-          Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.

-          Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir.

-          Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder