3 Ekim 2012 Çarşamba

Konyaaltı Plajında Elektrik Kaçağı Denetlemesi

Antalya Elektrik Mühendisleri Odası, Otel Teknik Müdürleri Federasyonu (OTMF) ve belediyelerin elektrik mühendislerinden oluşan Antalya Halk Plajlarını Denetleme Komisyonu, Konyaaltı halk plajlarında denetim yaptı.

 Antalya Elektrik Mühendisleri Odası, Otel Teknik Müdürleri Federasyonu (OTMF) ve belediyelerin elektrik mühendislerinden oluşan Antalya Halk Plajlarını Denetleme Komisyonu, Konyaaltı halk plajlarında denetim yaptı.
Konuyla ilgili çeşitli fotoğrafların alındığını ve rapor hazırlanarak Antalya Valiliğine sunulacağını söyleyen OTMF Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aydoğmuş, denetleme esnasında karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına döndüklerini belirtti. Halk plajlarında duyarsızlık yaşandığını kaydeden Aydoğmuş, "Amaçları para kazanmak. Para kazanırken de can sağlığını hiçe saymışlar. Her yere çekilen prizler, atılan kablolar, aydınlatmalar, projektörler çok büyük tehlike arz etmekte. Biz, bunu işletme sahiplerine izah etmeye çalıştık ama büfe işleten arkadaşlar bunun Baki Beach’e ait olduğunu, kendilerinin sadece maaşa çalıştıklarını beyan ettiler” dedi.
Bu durumun Baki Beach’e ait olmadığı, işletmelerin tamamen özel firmalara ait olduğunu belirten Aydoğmuş, şunları söyledi: “Bizim düşüncemiz hiç birinin Baki Beach'e ait olmadığı. İşletmeler tamamen özel firmalara ait.Resmi boyuta bakıldığı zaman Baki Beach’in yükümlülüğü altında. Biz, Baki Beach’ten yetkili arkadaşı çağırdık. Yapılan işlerin doğru olmadığını ve buradaki kabloların açıkta olduğunu, neden koruma altına alınmadığını sorduğumuzda işlerinin yoğun olduğunu ve büfe sahipleri çağırdığı zaman geldiklerini söylediler.”
Tesislerde tehlike olduğunu kaydeden Aydoğmuş, demirler üzerinde olan aydınlatmaların tamamen bantlandığını veya açıkta kaldığını belirtti. Rüzgar ve yağmurda elektriğin kesinlikle demire geçmesi, demire dokunan veya oradaki toprağa dokunan her elektrik çarpmasının mümkün olduğunu ifade eden Aydoğmuş, şunları söyledi: “Hiçbir tesiste kaçak akım rölesi yok. En büyük zaafımız bu zaten. Kazalar kaçınılmaz hale geliyor. Kaçak hattı rölesi olacak ki, herhangi bir kaçak anında sigortanın atması ve elektriğin kesilmesi sağlansın. Biz bunları görmedik. Elektrik kabloları lavabonun altında. Mutfakta hatta üzerine bira fıçılarını koyarak depo haline getirilmiş.”
TEDAŞ veya herhangi bir resmi kurumun ancak kaza anında, ölümlü veya ölümsüz elektrik çarpılması veya elektrik patlamasından dolayı çağırıldıkları zaman geldiğini belirten Aydoğmuş, “Bir büfede 20 KV'ye yakın bir enerji tüketimi var. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Burada yetkiliden sınır projesini istediğimiz zaman bize projeyi göstermediler. Bir büfede 20-25 tane dolap, çeşitli elektrikli aletleri var. Oraya bina yapılırken 2-3 tane piriz koyulmuş. Projeye uygun bir yönü yok. Sanırım bugüne kadar hiçbir denetleme geçirilmemiştir. Geçirilmiş olsa bu tesislerde bu kadar vurdumduymazlık bir sistem olmaz” dedi.
Aydoğmuş, Konyaaltı semtinde oturduğu halde o büfelerde oturmayı kesinlikle düşünmediğini, çünkü hiç güvenlik sistemi olmadığını söyledi.
Konyaaltı plajında enteresan bir durumla karşılaştıklarını kaydeden Aydoğmuş, sözlerine şöyle devam etti: “Konyaaltı Belediyesi'nin elektrikli büyük bir tabelası var. Bu tabelayı aydınlatan projektör tabelayı değil oradaki büfeci arkadaşımızın mekanını aydınlatmakta. Bir de orada kablolar alınmış, enerji kullanılıyor. Belediye mi ödüyor bunun parasını yoksa halk olarak biz mi ödüyoruz merak ediyorum"
Önümüzdeki süreçte bu denetlemelerin sadece ilde değil ilçelerde de gerçekleştirileceğini kaydeden Aydoğmuş, sorunun giderilmesi için raporların hazırlanarak Antalya Valiliğine gönderileceğini belirtti.kaynak-wwwinegolhabercom








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder