29 Ekim 2012 Pazartesi

AV MUSTAFA KÖSE “Hedefimiz; Cumhuriyet’in 100. Yılı”


Cumhuriyet’in 89. kuruluş yıl dönümü sebebiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “Vatanımız için bir dönüm noktasını ifade eden bu güzel bayram, milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem kazanıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'En Büyük Eserim' dediği Cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe adım adım yürüdüğü bir dönemde, bir olarak, birlik olarak, millet için bu toprakları vatan kılan değerlere sonuna kadar sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir kirli emelin bizi yolumuzdan döndürmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
Cumhuriyet’in çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir istiklal mücadelesinin ardından kurulduğunu ifade eden Köse, “Eşitlik ve Hürriyet temeline dayanan, büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetimiz, hepimizin gözbebeği durumundadır. Hiçbir gücün, hiçbir kötü niyetin, hiçbir kirli emelin bizi yolumuzdan döndürmesine izin vermeyeceğiz. Hiç şüphe yok ki; istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü Cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi, bugün de aynı ruh ve kararlılığa, aynı özveriye sahiptir” diye konuştu.
AK Parti iktidarının, Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümünde, Türkiye'yi, demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyiyle dünyanın en ileri, en gelişmiş, en müreffeh ülkelerinden biri haline getirmeyi hedeflediğini belirten Köse, “ 89 yıllık Cumhuriyet tarihinde birçok kez, içeriden ve dışarıdan beslenen bazı şer odakları, bizi yolumuzdan döndürmeye, engellemeye çalışsa da, milletimiz o çapulculara pabuç bırakmamış, her defasında ağır bir tokat atarak gereken dersi vermiştir. Önceki gün, Ergenekon destekçileri ve darbe heveslileriyle kol kola, omuz omuza veren CHP, Cumhuriyet’e ve halka rağmen alternatif kutlama teşebbüsünde bulunup, çelenk sunma töreni sırasında Cumhuriyet Meydanı’na işgalci kuvvet misali, zorbalıkla girmeye çalışmış, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını gölgeleyerek kara bir leke sürmüştür. Antalya’da Cumhuriyet Bayramı önceki gibi, hatta halk tarafından daha büyük bir coşkusuyla kutlanırken, CHP’liler ne istiyor?” dedi.
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse sözlerini şöyle sürdürdü; “İnanıyorum ki; geçmişte farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, büyük bir hoşgörü medeniyetinin mirasçıları olan bizler, birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, birbirimizle sımsıkı kenetlenerek, el ele, gönül gönüle 100. yıl hedeflerimize doğru süratle yol alacağız. Bu vesileyle, canları pahasına vatanlarını savunarak, bu Cumhuriyeti bize armağan eden, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin kazanımlarının her geçen gün daha da arttığı, demokrasimizin daha da güçlendiği bir dönemde, Cumhuriyetimizin 89. yılını idrak etmekten büyük bir mutluluk duyuyor, bütün hemşehrilerimin ve Türk milletinin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum”,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder