26 Ekim 2012 Cuma

AK Parti İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma


AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Menderes Türel, belde belediyelerin kapatılması ile ilgili olarak, "Açık söylüyorum biz saltanatları kaldırmak için, vatandaşımıza hizmet için, vatandaşın ayağına"...
Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Menderes Türel, belde belediyelerin kapatılması ile ilgili olarak, "Açık söylüyorum biz saltanatları kaldırmak için, vatandaşımıza hizmet için, vatandaşın ayağına hizmet götürmek için çalışan partiyiz. Kimsenin makam ve mevki sevdası bizi yürüdüğümüz yoldan alıkoyamaz, kimse Kusura bakmasın" dedi.
Ak Parti Antalya İl Başkanlığı'nda bayramlaşma programı düzenlendi.
Katılımın yoğun olması nedeniyle bayramlaşma programı il binasının önünde gerçekleştirildi. Programa Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Sadık Badak, Vecdi Gönül, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.
Burada konuşan Ak Parti İl Başkanı Köse, her zaman halkın içinde olduklarını belirterek, bu yıl hem Kurban hem Cumhuriyet Bayramını aynı tarihte kutladıklarını söyledi. Her iki bayramında kendileri için değerli olduğunun altını çizen Köse, "Hiç birini birbirinden üstün göremeyiz. Kimse Cumhuriyeti kendisinin gibi görmesin. Cumhuriyet hepimizin, milletin kazanımıdır" dedi. Ülke olarak zor günler geçirildiğini ifade eden Köse, şunları söyledi: "Terör sorununu çözecek tek lider Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Terör örgütünü korktuğu tek siyasi kadro Ak Parti kadrolarıdır. O nedenle AK Partili ilçe başkanları, teşkilat görevlileri tehdit edilmektedir. Ülkenin doğusu ve batısı bir arada olursa o zaman bu terörü bitiririz."
Yorulmadan çalışmaya devam edeceklerini anlatan Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki seçimlerde bu zihniyetten Antalya'yı kurtaracağız.
Bugün işçilerin Bayram maaşını bile ödemeyen zihniyetten kurtaracağız. Bu işçilerin maaşını ödemiyorsunuz. Konferanslara konuşmacı getiriyorsunuz. Onlar bu konferansta milletin maneviyatına, dinine küfretmekten başka ne anlattı. Siz belediyesiniz, ideolojk örgüt değilsiniz. Ama siz kendi ideolojiniz mensubu kişileri getiriyor, bu ülkenin dinine, maneviyatına küfrettiriyorsunuz."
Yerel Yönetimler Yasası'nın Türkiye'nin menfaatine olan yasa olduğunu anlatan Köse, şöyle konuştu: "Muhalefet kapatılacak olan belediyeler önüne sandık koyuyor, referandum yapıyor. Boncuk mu oynuyoruz. Referandum büyük katılımla olur. Sandığı çok seviyorsanız, yerel seçimin neden öne alınmasına karşı çıktınız. Bunlar sandıktan milletten korkuyorlar."
YEREL YÖNETİMLER REFORMU
Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel de, Kurban Bayramı'nın, metanetin ve sadakatin ifadesi olduğunu hatırlattı. Cumhuriyet Bayramı'nı da kutlayacaklarını kaydeden Türel, şunları söyledi: "Hepimiz onu da coşku ile kutlayacağız. Bu bayramlar hepimizin hiçbir siyasi partinin tapusu altında değildir. Kimsenin alternatif kutlama programı yapacağı bayramlar değildir. Bu milletin birlik ve beraberliğine gölge düşürmek isteyenlerdir, alternatif kutlama programı düzenleyenlerdir. Bu ülkeyi bölmek isteyenlerdir. Cumhuriyet Bayramı'nı buna alet edenlerdir."
Türkiye'de birçok reform ve yeniliğin çağdaş gelişmenin Ak Parti'ye nasip olduğunu kaydeden Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzde bir yerel yönetim reformu var. Bu reform çerçevesinde belediyeler güçlendiriliyor. Halkın ayağına hizmet yerinden, hızlı ve etkin şekilde götürülüyor. Biz ne zaman reform yapsak, o aynı kafa yine ortaya çıkar. Muhalefet güdüsüyle hep aynı şeyleri söyler. Halkın yeniliğe adaptasyonu kolay değildir. Yaptığımız bir güvenlik yasası değil devletin yeniden yapılanma yasası değil. Sadece yerel yönetim yasasıdır. Ne yapılmaktadır, 16 büyükşehir, 13 yeni büyükşehir eklenmekte ve bu büyük şehirlerin mülki sınırları, il sınırlarına genişletilmektedir. Artık köyde yaşayanlar 5 sene vergi ruhsat harcı ödemeyecekler. Mera ve kışlaklarını aynı şekilde kullanmaya devam edecekler. Su ücretleri en düşük tarifenin dörtte birini geçemeyecek. Bu avantajlardan köylü istifade edecek. Bütün yapılar ruhsatlı hale getiriliyor. Evim ne zaman yıkılacak diye bir korkulu rüya görmeyecekler. Bütün bunları milletimizin rahatı için yapıyoruz."
Bazı çatlak sesler duyduklarını anlatan Türel, sözlerine şöyle devam etti:
"Başkanlar gelip bana soruyor, 'Belediyemizi kapatmayın'. Bense soruyorum. Maaşı ödeyebiliyor musunuz? Sabit gelirleri karşılayabiliyor musunuz? Yatırıma para ayrılıyor mu? E peki derdin ne belediyemi kapatma. Neden, çünkü orada belediye başkanlık makamında saltanatı devam edecek. Vatandaşa hizmet gitmemiş kimsenin umurunda değil. Çok açık söylüyorum. Biz saltanatları kaldırmak için, vatandaşımıza hizmet için, vatandaşın ayağına hizmet götürmek için çalışan partiyiz. Kimsenin makam ve mevki sevdası bizi yürüdüğümüz yoldan alıkoyamaz, kimse Kusura bakmasın."
Türel, çadır tiyatrosuna benzettiği CHP'nin köy meydanına koyduğu referandum sandıklarını da eleştirdi. Belediye yasası ile belediye gelirlerinin arttığını belirten Türel, şunları söyledi: "16 büyükşehir belediyesinin gelirlerinde yüzde 16'lık artış var. 29 büyükşehir belediyesinde yüzde 19'luk bir artış var. Antalya'da eski para ile 493 trilyon 405 milyarlık bir yıllık gelire sahip. Bu belediye yasası çıkmış olsaydı, bu rakam bugün itibari ile 910 triyon 566 milyar Türk lirası olacaktı. Artış yüzde 84.5 olacaktı. Belediyeler halkına daha çok hizmet edecek. Vergi gelirlerinden aldığı hazine payı ile belediyeler sınırlarının en ücra köşesine bile çok daha iyi hizmet götürebilecek."
ALLAH CUMHURİYETİ KURANLARDAN RAZI OLSUN
Ak Parti'nin bayramlaşma töreninde konuşan Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül ise iki bayramın birlikte kutlandığını belirterek, Cumhuriyet Bayramının en büyük milli bayramımız olduğunu söyledi. Vecdi Gönül, "O cumhuriyet sayesindedir ki bayrağımız dalgalanıyor, minarelerden ezan eksik olmuyor ve hepimiz bu Hürriyet havasını teneffüs edebiliyoruz. Allah cumhuriyeti kuranlardan razı olsun. Çoğu, tamamı aramızdan ayrıldı rahmetle anıyoruz" dedi.
İKİ EŞ İSTEYENLERE HZ. İBRAHİM ÖRNEĞİ
Vecdi Gönül, Kurban Bayramı'nın çıkış noktasını da anlatırken, Hz. İbrahim'in ilk eşi Hacer'den Hz. İsmail'in, ikinci eşi Sara'dan da Hz. İshak'ın doğduğunu belirterek, "Bakın şimdi bunu hanımlara özellikle söylüyorum. İki hanımla evlenme hevesinde olanlara bu misali versinler. Peygamber karıları oldukları halde bunlar geçinemediler. Sara Hacer'i istemedi, artık onun da çocuğu var çünkü. Allah'ın da emriyle Hz. İbrahim Hz İsmail'i aldı, Hacer'le beraber Kabe'ye götürdü. ve bildiğimiz kurban olayı orada yaşandı" diye konuştu.
Konuşmaların ardından milletvekilleri ile vatandaşlar bayramlaştı.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder