1 Ekim 2012 Pazartesi

KEPEZ’DE “EVLİLİK OKULU” DERSLERİ BAŞLADI

Kepez Belediyesi’nin, evli olan ve evlenecek çiftlere yönelik olarak düzenlediği “Evcilik Değil Evlilik” konulu seminerler başladı.Sanatsal etkinliklerin yanı sıra toplum bilincini geliştirmeye yönelik seminerle de imza atan Kepez Belediyesi, düzenlediği “Evcilik Değil Evlilik” konulu seminerler ile evli ya da yeni evlenecek olan çiftlere, evlilik yaşamlarında karşılaşabilecekleri sorunlar ve bu sorunların çözümü noktasında yol haritası çiziyor.

Kepez Belediyesi Nikah Salonu’nda ilki düzenlenen seminerde konuşmacı olarak yer alan Psikolog Tayfun Doğan ve Psikoterapist-Aile Danışmanı Samet Önder, evli ve yeni evlenecek çiftleri, mutlu bir evlilik için yapılması gereken davranışlar hakkında bilgilendirdi.

Kadın ve erkeklerin yapı farklılıkları nedeniyle evlilikte anlaşmazlıklar yaşayabildiklerini dile getiren Psikolog Tayfun Doğan, kadınların gündelik hayatta yaptığı her işi eşine anlatmak istemesi, erkeğin ise sessiz kalıp bir köşeye çekilmek istemesinin bile bir süre sonra tartışma nedeni olabildiğini kaydetti. Evli çiftlerin birbirlerini sabırla dinlemelerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Tayfun Doğan, eşlerin birlikte yapmaktan keyif aldıkları şeyleri keşfetmelerinin ve zaman geçirmelerinin evliliğin sürdürülebilmesinde önem teşkil ettiğini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, evli çiftlerin ve yeni evlenecek gençlerin birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlayacak bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Hakan Tütüncü, evliliğin mutlu bir şekilde sürdürülebilmesi için çiftlerin birbirlerine sevgi ve saygı içinde davranmaları gerektiğini belirterek, düzenledikleri “Evcilik Değil Evlilik” konulu seminerler ile mutlu bir evliliğin gereklerini anlattıklarını söyledi.

“Evlilik Değil Evcilik” konulu seminerler ekim ayı boyunca her hafta sonu saat 11.00 ile 13.30’da Kepez Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenecek.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder