6 Ekim 2012 Cumartesi

Döşemealtı Yeni hizmet binası temeli törenle atıldı


Döşemealtı Belediyesi’nce yapılacak olan yeni hizmet binası düzenlenen törenle atıldı. Tören’e AK Parti eski Bakanlarından ve Ak Parti Milletvekili Vecdi Gönül, Ak Parti Antalya Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Milletvekili Sadık Badak, Gökçen Enç Doğan, Hüseyin Samani, Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Döşemealtı İlçe Başkanı Yusuf Mayıslar, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü , Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül, , İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Türel, “Hizmetlerle gurur duyuyoruz”
Tören de konuşma yapan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Döşemealtı'nın ortaya koyduğu gelişim ile herkesin takdirini kazandığını belirtti. Belediye hizmet binasınin vizyon bir proje olduğunu anlatan Türel, bu projede 29 bin metrekare büyüklüğünde kent meydanı da yapılacağını belirtti. Geçmişte Kepez ve Döşemealtı ilçelerinin Antalya'nın arka bahçesi gibi görüldüğünü vurgulayan Türel, ancak bu ilçelerdeki belediye başkanlarının çalışmasıyla kentin arka bahçelerinin artık ön bahçe haline geldiğini, bu durumdan gurur duyduğunu dile getirdi.

Vecdi Gönül’den övgü dolu sözler
AK Parti Milletvekili ve eski Bakan Vecdi Gönül ise Türkiye’nin Başbakanı R.Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanlığından bugün ülkenin yönetiminde yer aldığını Belediyelerin yönetim ve hizmet rotasını iyi bildiğini hatırlatarak, “AK Partili Belediyelerin hizmetlerinde ki kalite de buradan gelmektedir. Döşemealtı Belediye Başkanımız Nurettin Tursun’u yürüttüğü çalışmalar ve bu dev projede gösterdiği üstün gayretlerinden dolayı kutluyorum” dedi.

Burası Döşemealtı Gelecek Burada
Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ise, “Gelişimin ve değişimin adresi olan ilçemizde, vatandaşlarımızın verdiği görevimizin ikinci döneminde, 9’uncu yıl heyecanını yaşıyoruz...
Heyecanlıyız, çünkü her geçen gün Döşemealtı ilçemizin değerini artıran projeleri hayata geçiriyoruz.
Vatandaşlarımızdan aldığımız destekle yarınların lider şehri Döşemealtı için çalışıyor, üretiyor ve gayret ediyoruz. Hizmet bayrağını teslim aldığımız bu 9 yıllık sürenin özellikle son 4 yılında İLÇE sıfatıyla Döşemealtını; eğitim, kültür, ticaret, sağlık, spor, alanlarında ve modern bir kent oluşturulmasında çok önemli mesafeler kat ettik. Burası Döşemealtı, gelecek burada” diye konuştu

Binanın özellikleri
Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Arıca ise yeni hizmet binasının özellikleri hakkında bilgi verdi. Binan özellikleri şöyle: Döşemealtı Belediye Sarayı, iki bodrum, zemin ve artı beş kattan oluşuyor. Belediye hizmet binası Yeniköy Mahallesi’nde mevcut belediye binasının yerine yapılacak. 15.000 metre kare arsa üzerinde yapılacak olan belediye hizmet binası 1.600 metre kare kapalı alan üzerine kurulacak. Döşemealtı Belediye Sarayı, 1. bodrum 3.725, 2. bodrum 2.100, zemin 1.600, 5. Kat 640 ve diğer katlar 1.310 metre kare olmak üzere toplamda 11.705 metre kare kapalı alana sahip olacak.

Modern ve çağdaş alan
Yine belediye hizmet binası içerisinde, 300 kişilik meclis salonu, 250 kişilik nikah salonu, yemekhane, teknik odalar, birim müdürlükleri, mescid, sığınak, oto park alanlarının yanı sıra konferans salonu da yer alacak. Bina içerisinde büyük bir atrium, köprüler yer alırken, dış cephe taş kaplama slikon giydirme olarak projede yer alıyor. Bina çevresi su havuzları ve yüzlerce ağaç ve ağaç alandan oluşan bitkilerle donatılacak. Öte yandan binanın yapımıyla birlikte 20 bin metre kare ile Antalyanın en büyük kent meydanına kavuşmuş olacak. Döşemealtı Belediyesi vatandaşlara daha hızlı ve modern bir binada uzun yıllar hizmet verecek.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder