22 Ekim 2012 Pazartesi

AV.MUSTAFA KÖSE “İşte, söz böyle tutulur”


Göçerler Mahallesinde yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “Göçerler’in 30 yıllık 2B sorunu çözüldü. Sözümüzü tuttuk. İşte söz böyle tutulur. Belediye başkanımızla birlikte meseleyi çözmenin huzurunu ve yaşıyoruz” dedi.
 Çalışmalarımız devam ediyor
Göçerler Mahallesi’ndeki toplantıya katılarak tapu ve kadastro çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendiren Kadastro Bölge Müdürü Recep Günaslan yaptığı konuşmada, ülkemizin ve özellikle de Antalya’nın yıllardır kanayan yarası olan 2B sorununun yasal düzenlemeler sonunda çözüldüğünü belirterek, “2009 yılında Göçerler- Kütükçü bölgesinde imar parselleri dışındaki bölgelerde kullanım kadastrolarını tamamlamıştık.  2012 yılında yapmış olduğumuz çalışmalar ise imar parsellerinde 2B olup imar uygulaması düşen parsellerde çalışmalarımız devam ediyor. 2009- 2010 yılında çalışması tamamlanan parsellerde müracaat süresi 6292 sayılı kanun uyarınca, Nisan ayından itibaren başlayıp 30 Ekim itibariyle tamamlanmış olacak. Şu an çalışma yaptığımız bölgelerdeki imar parsellerinde ise müracaat süresi, bizim çalışmalarımızı bitirip, askıya çıktıktan sonraki 8 aylık süredir” dedi.
Bu Gün Güçlü Bir Ekiple Buraya Geldik
Bu gün güçlü bir ekiple buraya geldik diye sözlerine başlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Bölgenin problemlerini, sorunlarını çözmek için gece gündüz çalıştıklarını kaydederek, “Hem 2009 belediye seçimlerinde hem de 2011 yılında milletvekilliği seçimlerinde sizin karşınıza geldiğimiz zaman, biz şunu söylemiştik. Göçerler, Fatih, Çamlıbel ve Erenköy bölgelerimizin en önemli problemlerinin başında 2B sorunu geliyor. Bu sorun 30 yıldır devam eden bir problemdi. Ve problemin çözümü gerçekleşmediği sürece tapulama ile ilgili süreçler bu bölgede maalesef yapılamamış ve en önemli problem 2B olduğundan dolayı her iki seçimde de biz bunun çözümü noktasında söz vermiştik. Şimdi huzurlarınıza bu sözleri tutabilmiş bir belediye başkanınız olarak gelebilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu tarihi problemin çözümü noktasında emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
Problemin En Büyüğü Geride Kaldı
Problemin en büyüğü olan 2B sorununun artık geride kaldığını belirten Başkan Tütüncü,  “Burada çünkü 2B problemi vardı. 2B sorunu olduğundan dolayı da sorunlar çözülemiyordu. Ama çok şükür 2B problemimiz çözüldü ve bitti. Yasa çıktıktan sonra idari işlemler gerçekleştiriliyor. Ölçüm yapılmayan yerlerde ölçümler yapılıyor. Daha sonra bunlar askıya çıkacak. Kadastro müdürümüzün biraz önce ifade ettiği gibi 2B kanunu çıkmadan önce tescili yapılmış olanlar için ay sonunda süre doluyor. 2B kanunundan sonra ölçümleri yapılıp tescil leri yapılanlar da ise askıya çıktıktan sonra ki sekiz aylık süre işleyecek. Dolayısıyla benim yerim ölçülmedi, ölçülmeyen yerimle ilgili acaba bir hak kaybına uğrar mıyım diye hiçbir hemşerimiz düşünmesin. Zaten kanun çıkmadan önce 2B tescilleri yapılmış olan yerlerle ilgili her hangi bir problem yok. Oradaki vatandaşlarımız yasal süre içerisinde müracaatlarını yapıyorlar.
Vakıflarla İlgili Takaslar Gerçekleştirilecek
Başkan Tütüncü, Vakıf arazileriyle ilgili olarak da bir yerde vakıf arazisi varsa o arazinin normal şartlarda hazineden devirlerinin gerçekleştiğini, gerçekleşen takas sonrası da hazinenin bu arazileri vatandaşa devrettiğini söyleyerek, “Kepez’in her yerinde bu kanuni düzenleme uygulanıyor 2B’nin var olduğu mahallelerde bütüncül bir çalışmanın yapılmasından dolayı, vakıflarla ilgili takas işlemleri maalesef şu ana kadar hiçbir mahallemizde yapılamadı. Dolayısıyla şimdi 2B ile ilgili problemler çözülmeye başladığından ve kanun çıktığından itibaren Kepez Belediyesi’nin imarla ilgili birimlerimizden kendi somut yerlerinizle ilgili  bilgiler edinebilirsiniz. Buradaki vakıf arazilerinin devirleriyle alakalı süreci başlattık. Hazineden devir istediğimiz ölçülmeyen yani üzerinde 2B olmayan yerlerle alakalı ciddi manada çalışmalarımız sonunda, devirle ilgili talepleri gerçekleştirdik. 2B ile alakalı ayın 30’una kadar olan sürenin sonunda vatandaşlarımız bedellerini ödemek suretiyle tapularını aldıktan sonra, yeni tescili yapılan yerler de sekiz ay sonra bu süreci tamamladıktan sonra, diğer vakıflarla ilgili takaslar gerçekleştirilecek “
Hazinelerle İlgili Devirler Alınacak
Hazineden devirlerin alınmasından sonra mevcut olan imar planlarına göre vatandaşlara yıllardır bekledikleri tapularını teslim edeceklerini kaydeden Tütüncü konuşmasına şu sözlerle tamamladı. “Göreve geldiğimiz günden bu yana yaklaşık 12 bin tapuyu vatandaşımıza teslim ettik. Bunların içerisinde 15 yıldır, 20 yıldır hatta 40 yıldır tapu bekleyen hemşerilerimiz vardı. Vatandaşlarımızın menfaati için, vatandaşlarımızın mutlu olması için yıllardan beri bekledikleri mülkiyet problemlerini çözüp, düzgün bir şehirleşme adımlarını gerçekleştirmek için çalıştık. Muhtarlarımızla beraber çalıştık. Sizlerin taleplerini muhtarlarımız aracılığıyla dinledik.  Kendimiz gelip bizzat biz dinledik. Her zaman sizlerle birlikte olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Muhtarlarımızla beraber, sizlerin sorunlarını iletmek üzere ilgili bakanlıklara giderek, çözüm aradık. Biz bunları vatandaşlarımızın sorunları çözülsün diye yaptık. Sizlerin yıllardan bu yana beklemiş olduğunuz tapuları en güzel şekilde verelim diye yaptık.”

Kimse hak kaybına uğramayacak
883 parselde bulunan 2B’lerle ilgili olarak bu yerlerin ölçülmeye başladığını belirten, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse yaptığı konuşmada, “Bu ölçümlerden sonra tesciller yapılacak ve askıya çıkacak. Askıdan indikten sonra da 8 ay süreniz var. 30 Ekim süresi sizler için geçerli değil. 8 ay daha süreniz olacak, dolayısıyla bu arada hiç kimse hak kaybına uğramayacak. Belediye başkanımızın da dediği gibi en iyisinden en güzel yerinde böyle sırt eti gibi tapusunu alacak” dedi.
 Kepez’e Bölge Hastanesi
Kepez’de, yaklaşık 500 dönüm alan üzerine bir büyük bölge hastanesi yapmak istediklerini dile getiren Mustafa Köse sözlerini şu sözlerle tamamladı.”Antalya’nın değişik yerlerini araştırdık ve özellikle Kepez bölgesinde bu hastaneyi yapalım istedik. Havadar olsun, insanlar geldiği zaman rahat rahat nefes alsınlar, şehre yukarıdan baksınlar, manzarası güzel olsun bir taraftan da Kepez’e bir rant kazandırsın arzusuyla bu hastaneyi Kepeze yapmak istedik. Bu hastaneyi almak isteyen bir sürü il var. Herkes kendi iline almak için yarışıyor. Ama biz Antalya olarak bastırdık ve hastanenin Antalya’ya getirilmesi konusunda çok ciddi bir aşama kaydettik.  Masa Dağı’nın üzerinde Uyaroğlu Cami’nin boğaza bakan kısmında, ormana ait bir arazi var. O ormana ait alana bu hastaneyi yapabiliriz diye düşündük ve bu şekilde bakanlıklarımızla görüşmelerimizi sürdürdük ve görüşmelerimiz de halen devam ediyor. Bu arazinin buradaki parsellerle hiç bir alakası yok. İçinde herhangi bir şekilde oturan evi olan bir kimse yok. Dolayısıyla burada sizlerin hiç bir mağduriyeti olmayacak. Tam tersine bu bölgeye hastane gelirse Antalya buraya akacak. Hatta bırakın Antalya’yı diğer illerden insanlar gelecek, buralar değer kazanacak. Burada hiçbir şekilde içinde vatandaşımızın evinin bulunduğu yere hastane yapılması söz konusu değil” dedi.
Göçerler Mahallesi’ndeki toplantıya, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Ak Parti İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, İl Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Arslan, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdur, Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Ramazan Eciş, Kadastro Bölge Müdürü Recep Günaslan, Göçerler Mahalle muhtarı Nadir Doğan, çevre mahalle muhtarları ve binlerce vatandaş katıldı.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder