4 Ekim 2012 Perşembe

ANTALYA’DA POLİSE SALDIRI 3 ŞEHİT

DHA Antalya’da polislere ateş açıldı: 3 şehit 

Antalya'da devriye görevi yapan motorsikletli polis ekiplerine bir otomobilden ateş açıldı.
3 polisin şehit olduğu olaydan sonra kaçan şahısların yakalanması için bölgede özel hareket timlerince operasyon başlatıldı.

Antalya'nın TRT Caddesi'nde devriye görevi yapan motorsikletli polis ekibine saat 20.30 sıralarında kırmızı renkli bir otomobilden ateş açıldı. Olayda bir polis ağır yaralandı. Silahlı saldırı sonucu Antalya polisi alarma geçerken, kaçan otomobilin peşine çok sayıda polis düştü. Yaralanan polis, Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılıp tedaviye alındı. Polis ekipleri, saldırganların içinde bulunduğu otomobili Cezayir Kavşağı'nda durdurmak için barikat kurdu. Barikatı aşan otomobilin içinden yine polislere ateş edildi. Olayda 2 polis memuru daha yaralandı. Polisler Akdeniz Üniversitesi Hastanesine götürüldü. Hastanede tedaviye alınan 3 polisde şehit düştü.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam devriye görevi yapan motorsikletli polis ekiplerine açılan ateş sonucu 3 polisin şehit olduğunu açıkladı. 2 polisin şehit olduğu Akdeniz Üniversitesi Hastanesine giden Emniyet Müdürü Sağlam, 2'si burada birisi de Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanenisinde olmak üzerine 3 polisin şehit olduğunu açıkladı. Olayın terörle ilgisi olup olmadığının araştırıldığını söyleyen Sağlam, otomobilin kaçtığı ormanlık alanda özel harekat timlerince operasyon yapıldığını söyledi.

Gelişmeler üzerine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak Garzinon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gidip yetkililerden olay hakkında bilgi aldı.

SALDIRGANLARDAN BİRİ YAKALANDI

Antalya'da önce devriye görevi yapan motosikletli polis ekiplerine, ardından da yola barikat kuran polislere ateş açan 2 saldırgandan biri, Kepez İlçesi Fatih Mahallesi, 3351 Sokak'taki boş arazide yaralı olarak yakalandı. Diğer saldırganın da yakalanması için kent içi ve çevresinde başlatılan geniş kapsamlı operasyonlar sürdürülüyor.

SALDIRGANIN ŞİZOFREN RAPORU VAR

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi çıkışında yaptığı açıklamada, olayın adi bir vaka olduğunu söyledi.

Saldırgan Çağrı Danışman'ın aslen Burdurlu olduğunu, 2009 yılında şizofren raporu aldığını belirten Vali Altıparmak, "Tedavisi devam ediyormuş. Olayda pompalı tüfek ve tabanca kullanılmış. Olayın nasıl olduğu, daha sonra detaylandırılacak. Şehitler için tören yapılacak, bunun zamanı daha sonra bildirilecek" dedi.

Vali Altıparmak, saldırganın pompalı tüfekle ilk polis memurunu şehit edip onun beylik tabancasını alarak diğer 2 polis memurunu şehit ettiği yönündeki soruya, "Bunları daha sonra detaylandıracağız, emniyet müdürümüz açıklar" karşılığını verdi.

Vali Ahmet Altıparmak, şizofren olduğu için tek başına hareket ettiğini düşündüklerini, saldırgana yardım ettiği söylenen 1 kişi olduğunu varsaydıklarını, ancak netleştiremediklerini kaydetti.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Vali Altıparmak, şehitlerin kimliklerini de Konya nüfusuna kayıtlı 30 yaşındaki Mehmet Çolak, yine Konya nüfusuna kayıtlı 34 yaşındaki Abdullah Bülbül ve Burdur nüfusuna kayıtlı 45 yaşındak Mustafa Kılınç olduğunu açıkladı. Şehit edilen polis memurlarının, motosikletli asayiş ekiplerinde görev yaptığı açıklandı.kaynak-stargazete


                                  POLİSLERİMİZİ ŞEHİT EDEN ÇAĞRI DANIŞMAN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder