25 Ekim 2012 Perşembe

Av. Mustafa Köse “Çocuk oyuncağı değil!..”


AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Kumluca ilçesini ziyaret etti. İlçe merkezi ve beldeleri ziyaret eden Köse, CHP’nin referandumuna gönderme yaparak, “Referandum, ‘Çocuk oyuncağı’ değildir. Erken seçimden, halka gitmekten kaçanlar bugün eline bir sandık alıp, ‘Referandum yapıyoruz’ diyor. Geçmişte ‘Açık oy, gizli tasnif’ ile seçim yapan CHP, halkın katılımının olmadığı, meşruiyeti olmayan bir çalışma ile halkımızı kandırmaya çalışıyor” dedi.
 AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Kumluca ilçesinde ve bazı beldelerinde ziyaretlerde bulundu.  İlçe merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Köse, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Mavikent Belediyesi, Muhtarlar Derneği ve Taşıma Esnafı kooperatiflerini de ziyaret etti. Ziyaretler sırasında Büyükşehir Yasası ile ilgili bilgiler veren İl Başkanı Mustafa Köse, “Bu yasa kesinlikle bir reformdur. Demokrasi ve yerel yönetim alanında çok önemli bir reformdur. Köy muhtarlıkları mahalle muhtarlığına dönüştürülerek, imkan ve sorumlulukları daha da artacaktır. Ayrıca köylerde yaşayan vatandaşlarımıza tanınan ilçe ve Büyükşehir belediye seçimlerinde oy kullanma hakkıyla, yerel yönetimlerin köylerde yaşayan vatandaşlara da hizmet götürüp, hesap verebilmesi sağlanmıştır. Bu model yıllardır İstanbul ve Kocaeli’de başarıyla uygulanmıştır” dedi.
CHP’nin bazı ilçe ve beldelerde yaptığı referanduma göndermede bulunan AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “Referandum çocuk oyuncağı değildir. Daha kısa bir süre önce erken seçim tartışıldığında, erken seçimden kaçanlar, halka gitmekten kaçanlar, bugün ellerinde bir sandık ile referandum yaptıklarını söylüyorlar. Ayrıca, halkın katılımının olmadığı, hiçbir meşruiyeti olmayan bir çalışmayla halkı kandırmaya çalışıyorlar. Geçmişte, ‘Açık oy, gizli tasnif’ ile seçim yapan CHP’nin yaptığı bu çalışmanın inandırıcılığını halkımızın takdirine bırakıyorum. Kandırmaca konusunda mahir olan CHP’nin en bariz örneği bugün Büyükşehir belediyesindedir. Akaydın, 100 bin kişiye iş, bedava elektrik vaatleriyle Antalyalıları kandırmış sonra da ‘Ben öyle demedim’ diyerek çarketmiştir. CHP yapmayan, yaptırmayan bir zihniyete sahiptir. Akaydın, seçim vaatlerinin arasında ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ demişti, ben de diyorum ki ‘bizi aldatan bizden değildir’. Biz ne aldanan ne de aldatanız” diye konuştu.
Büyükşehir Yasası’nın aynı zamanda yerel yönetimlerde kaynakların daha doğru kullanımıyla tasarruf ve verimliliğini artıracağını ifade eden Köse, “Büyükşehir yasası ile birim sayısında müthiş bir azalma meydana gelecek. Personel ve diğer masraflara harcanan paralar, doğrudan yatırıma dönüşecek. Birçok belde belediyesi imkansızlıklar sebebiyle yatırım yapamıyor, vatandaşa hizmet veremiyordu. Mahalleye dönüşen beldelerde belediye personeli hak kaybına uğramayacaktır. Köylerin orman veya mera hakları olduğu gibi korunmaktadır. Köylerde belediye vergi ve harçları 5 yıl süreyle alınmayacak, su ücreti 5 yıl süreyle en düşük su tarifesinin dörtte birini geçmeyecektir. Belediyeler mahalleye dönüşen köylere 10 yıl süreyle gelirlerinin yüzde 10’u kadar altyapı yatırımı yapma şartı getiriliyor. Mahalleye dönüşen köylerde yapılar için ruhsatlandırma kolaylığı getirilecek, yapılar için geleneksel mimaride proje üretilecek ve bu projeler köylülere ücretsiz verilecektir dedi.
Yeni Büyükşehir yasa tasarısında mevcut Büyükşehirlere genel bütçeden yüzde 2,5 olan payın 2 puan arttırılarak yüzde 4,5’a çıkarıldığını belirten İl Başkanı Mustafa Köse, “29 büyükşehirde merkezi idare yatırımlarını koordine etmek, afetle mücadele ve başka bir sıkıntı yaşanmaması için Valiye bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi kurulmaktadır. Böylece Özel İdarelerin kaldırılması nedeniyle bir boşluk olmayacaktır. İlçe belediyeleri ile ihtilafta Büyükşehir Meclisi yetkili kılınmıştır. Büyükşehirlerin bütçe payları ciddi şekilde artmaktadır. Şu anda büyükşehir içinde tahsil edilen vergiden aktarılan % 5 bütçe payı % 6’ya çıkarılmıştır. Ayrıca, asıl önemlisi ilçe belediyelerine ve yine büyükşehirlere verilen % 2,5 genel bütçe payının % 4,5’a çıkarılmasıdır. Gördüğünüz gibi bu tasarı yerel yönetim reformunun aslında bir kademe daha ileri götürülmesidir. Amacımız; millete, vatandaşa daha iyi hizmet götürmek, yerel yönetimde demokrasiyi geliştirmek, yerel yönetim özerkliğini artırmak, artık şehir merkezinden köye kadar her yerde vatandaşın yerel hizmetlerin hesabını sormasını sağlamaktır” diye konuştu.
Ziyaret programına AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse’nin yanısıra, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve İl Başkan Yardımcısı Kadir Sarıcalar ve il yönetim kurulu üyeleri Mehmet Karakayalı, Vural Astarcıoğlu ve Mehmet Bilgin katıldı.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder