27 Eylül 2012 Perşembe

BÜTÇENİN YÜZDE 45'İ YATIRIMA GİTTİ

Başkan Hakan Tütüncü, belediyenin bütçesinin yüzde 45'ini yatırıma ayırdıklarını, bu rakamın da Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Taşımacılar Derneği (AKTAD)'ni ziyaret etti. Dernek binasındaki ziyarette, Antalya şehir içi ulaşımı ile taşımacılık sektöründe yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları konuşuldu.

Taşıma sektörü temsilcileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tütüncü, turizm, tarım şehri Antalya'da, dernek üyelerinin, ulaşım açısından önemli bir görev yaptığını belirtti. Göreve başladığı günden itibaren esnafın yanında olmaya, problemlerinin çözümüne katkı sağlamaya önem verdiğini anlatan Tütüncü, AKTAD yöneticilerinin dile getirdiği sorunların çözümüne de elinden geldiği kadar yardımcı olacağını kaydetti.

250 milyon TL yatırım
Kamu kaynaklarının yetersiz olmadığına değinen Tütüncü, 4. yılın sonu itibariyle, geçen dönemden kalan 28 milyon borç ödemesiyle birlikte 250 milyona yakın yatırım yapmış olacaklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü konuşmasını şöyle sürdürdü: "Daha önceki 5 yıllık dönemlere göre 10 kat fazla hizmet yaptık. Hizmetleri de belediyelerin gelirleriyle gerçekleştirdik. Bütçemizin yüzde 45'ni yatırımlara ayırdık. Diğer belediyelerin yatırıma ayırdığı rakam ise yüzde 25-30 arasındadır.  Kasasında artı 15 Milyon TL ile 2012 yılına giren bir belediyeyiz. Mali başarıyı, kaynakları doğru kullanarak, aziz milletimizin kör kuruşunun kıymetini bilerek elde ettik."

AKTAD Başkanı İbrahim Koyuncu da Tütüncü'nün, esnafın, halkın istediği profilde bir başkan olduğunu ifade etti. Koyuncu, problemlerini dinlemesinden, ilgisinden ve esnafa verdiği değerden dolayı Başkan Tütüncü'ye teşekkür etti.

Ziyarette Kepez Belediye Meclis Üyesi ve Antalya Gazete Bayii Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere de hazır bulundu.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder