1 Eylül 2012 Cumartesi

STADYUM 100.YIL'a YAPILIYOR


100.Yıl’ın tapusu devlette
Son günlerde yeniden alevlenen 100 Yıl’da stat yapılması konusu ile ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken de gazetemize özel açıklama yaptı. Tüzken, stadın ve spor salonunun 100. Yıl’da yapılması için çok önemli nedenler olduğunu kaydederek, “Öncelikle bu alanın mülkiyet sorunu yok. Orası tamamen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne ait. Yani tapusu devlette. İkincisi ise oraya sadece spor tesisi yapılacak. Stadın bünyesindeki ticari alan dışında rezidans gibi başka bir yapı da inşa edilmeyecek” diye konuştu.

Başbakan’ın sözü yeter
Tarkan Tüzken, stadın buraya yapılmasına engel bir durum olmadığını, zemin etüdünün yapıldığını ve sağlamlığının resmi olarak belgelendiğini de kaydederek, “Bu ülkenin Başbakanı ‘Antalya’nın stadı 2014 yılında bitecek’ dedi. Bunun üzerine söz söylemek doğru olmaz. Başbakan dediyse yapar” diye konuştu. Karşı çaba gösterenlerin bilgi eksikliğinden yanlış yollara saptığını ifade eden Tüzken, “Spora siyaset bulaşmaz. Bu kentin bütün takımları benim, hepimizin. Kimseye ayrım yapmam, haksızlığa müsamaha göstermem” dedi.

Olimpiyatın neresindeyiz
Tarkan Tüzken, “En son Avrupa Futbol Şampiyonasında statların nerede olduğuna baksınlar, nasıl yapıldığını incelesinler sonra yapılacak olanı eleştirsinler. Buraya yapılacak tesis sonsuza dek kalacak ve Antalyalılar yararlanacak. Engel olmak doğru değil” dedi. Tüzken, “Son olarak 2020 olimpiyatlarını İstanbul kazanırsa biz Antalya olarak nerede olacağız, bu nimetin dışında mı kalacağız diye de düşünmek lazım. Antalya, bir uluslar arası organizasyonu daha kaçıracak lükse sahip değil” diye konuştu. Haber Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder