22 Eylül 2012 Cumartesi

OKTOBERFEST'TEN SESSİZ AÇILIŞ

Antalya’da, bu yıl 4′üncüsü düzenlenen Oktoberfest Bira Festivali sessiz sedasız başladı. Festivalin üç gün süreceği belirtildi.
Antalya’da, bir turizm firması tarafından düzenlenen bira festivali Oktoberfest, Cam Piramit Kongre ve Fuar Alanı’nda kapılarını açtı. Bu yıl festivalde geniş güvenlik önlemleri alınırken, katılımcılar geniş güvenlik önlemleri altında iki noktada arama yapılmasının ardından alana girdi.
Avrupa ve Türkiye’den seçilmiş festival gruplarının sahne aldığı, gün boyu özel şovların gerçekleştirildiği, değişik hediyelerin sunulduğu ve Antalya’nın tanınmış bistro ve publarının yer aldığı festival, 23 Eylül’e kadar devam edecek. İlk gün Athena bir konser verecek.
Organizasyon yöneticisi Özgür Emeklioğlu, bu etkinliğin Antalya’nın turizm potansiyeli nedeniyle ilgi çeken bir festival olduğunu belirtti. Oktoberfest’in Almanların hasat bayramı olduğunu ifade eden Emeklioğlu, “Biz de oradaki etkinliğe benzetmeye çalıştık. Sonuçta Antalya’ya gelen Alman ve Rus turistler var. Onlar içinde farklı bir organizasyon olacak. Kent turizmi adına farklı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.Tamamen sosyal amaçlı bir organizasyondur. Gelen herkesin eğlenceli ve coşkulu bir zaman geçirmesini istiyoruz” dedi.
Son dönemde yaşanan terör olaylarından kendilerinin de büyük üzüntü duyduğunun altını çizen Emeklioğlu, “Antalya Büyükşehir Belediyesi de festivali bize iptal ya da ileri bir tarihe erteleme şansımız olur mu? diye sordu. Biz de bu konuda hassasız, üzüntülüyüz ama turizm acenteleriyle yaptığımız paket anlaşmalar gereği iptal edemedik. Çünkü o acentelerden gelen turistler ücretsiz olarak bu alana girecek” diye konuştu. 
Emeklioğlu, bu festivale gelenlerin bira yerine ayran ve kola da içebileceklerini sözlerine ekledi.
Girişin 12 lira 50 kuruş olduğu festivalde, 3 günlük bilet 30 liradan veriliyor.Kaynak/akdenizhaberci










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder