1 Eylül 2012 Cumartesi

ZABITA KARDEŞLERİMİN 186 KURULUŞU KUTLU OLSUN


Belediye zabıtalarının tarihsel süreci, Fatih Sultan Mehmet’in padişahlığı döneminde Hızır Bey Çelebi’nin, şehrin Kadısı olarak atanması ve 1826 yılında İhtisap Nezareti’nin kurulmasıyla başlamış ve bugünkü ZABITA’nın temelleri atılmıştır.
Daha sonra, 1855 yılında şehremanetinin kurulması ile bu süreç devam etmiş, zaman içerisinde önceleri İhtisap Neferleri, daha sonra da Zaptiye Memurluğu ünvanları altında şehir esnafının denetimlerinde ve vatandaşın sorunlarının çözümünde görev yapmışlardır.
Zabıtanın temellerinin atıldığı 1826 yılı esas alınarak her yıl Eylül ayının ilk haftası Zabıta Haftası olarak kabul edilmekte ve Zabıtanın Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri tertip edilmektedir
1826’dan bugüne hizmet veren köklü kuruluşlardan Zabıta Teşkilatı bu yıl 186. yaşını kutluyor. Her yıl Eylül ayının ilk haftasında gerçekleştirilen Zabıta Haftası  Zabıta kardeşlerimin özverili çalışmaları neticesinde bugünlere kadar gelmiştir..
Özveriyle zaman kavramı olmadan görev yapan ZABITA kardeşlerimin Kuruluşunun 186 Yılını kutlarım..Bu güne kadar bu meslekde görev yapmış şu an aramızda olmayan arkadaşlara Allahtan Rahmet diliyorum..İzzet BAYAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder