6 Eylül 2012 Perşembe

ZABITA MÜDÜRLERİNDEN TÜTÜNCÜ’YE ZİYARET

Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 186. yıldönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Haluk Özkan, beraberinde ilçe zabıta müdürleri ile birlikte Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü makamında ziyaret etti. 1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası, Antalya’da bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Büyükşehir ve ilçe belediyelerin zabıta görevlileri, Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 186’ncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından zabıta birimleri, kortej halinde Cumhuriyet Meydanı’ndan Büyükşehir Belediyesi’ne yürüdü.

Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarına da tepkisiz kalmayan zabıtalar, sağ kollarına bağladıkları siyah kurdeleyle de terörü protesto ettiler.

Zabıta Haftası etkinlikleri kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Haluk Özkan, Kepez Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Yılmaz, Konyaaltı Zabıta Müdürü Arif Küçük, Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürü Tarık Erkuran, Döşemealtı Belediyesi Zabıta Müdürü Tarkan Gümüş ve Kepez Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Ali Arslan’dan oluşan heyet, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü makamında ziyaret etti.

Ziyarette, zabıta teşkilatının kuruluşunun 186. yılı olduğunu, Antalya’da da Zabıta Haftası’nı  üçüncü kez kutladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Haluk Özkan, Başkan Tütüncü’ye çiçek takdim etti.


Başkan Hakan Tütüncü de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm zabıta teşkilatının “Zabıta Haftası”nı kutladığını bildirdi. “Bir beldede bir mahallede sükûn içinde yaşayabilmenin en vazgeçilmez şartı, iyi bir zabıta hizmetinin yürütülmesiyle mümkün olabilir.” diyen Başkan Tütüncü, şöyle devam etti:” Gerek vatandaşların sağlıkları açısından gerek ise sakin ve sükun içinde yaşamaları bakımından ya da medeni bir toplumun var olabilmesi açısından zabıta hizmetleri son derece önemlidir. Zabıta aynı zamanda devletin kolluk gücü olması bakımından da çok önemli bir yere sahiptir. Bir çok açıdan baktığımız zaman belediyelerin en esaslı görevlerini icra eden birimlerin başında da zabıta gelmektedir. “


Gerek Büyükşehir Belediyesi, gerek ise ilçe belediyelerde görevli zabıtaların son derece önemli görev üstlendiklerini ifade eden Tütüncü, polis teşkilatı ile zaman zaman ortak hareket eden zabıtanın, Antalya’da son derece başarılı çalışmalar yürüttüğünü söyledi.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder