17 Eylül 2012 Pazartesi

ÇANKAYA’YI ANTALYA’NIN EN GÜZELİ YAPTIK


Başkan Hakan Tütüncü, tüm sokaklarını asfaltladıkları, kaldırımlarını yaptıkları, yeni yollar açtıkları ve seyir terası inşa ettikleri Çankaya Mahallesi’ni, Antalya’nın en modern ve en güzel yerleşim yerlerinden biri haline getirdiklerini söyledi.


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Çankaya Mahallesi’nin siteler kısmındaki tüm caddelerde ve sokaklarda devam eden parke kaldırım çalışmasını inceledi. Başkan Tütüncü, parke taşlarının döşendiği kaldırımda, bir süre yürüyerek, çalışmanın alt yapısında bir eksiklik olup olmadığını test etti. Kaldırım çalışmasını gerçekleştiren işçilere çalışmalarında başarılar dileyen Tütüncü, kent merkezinin kuş bakışı izlenebildiği Masa Dağı bölgesindeki Çankaya Mahallesi’nin; iklim şartlarıyla, manzarasıyla, sakinliğiyle ve modern siteleriyle Antalya nın en önemli yerleşim merkezlerinden birisi olduğunu belirtti.

Mahalleye dört dörtlük hizmet

Göreve geldiğinde bölgenin aldığı belediyecilik hizmetinin yetersiz olduğunu gördüğünü aktaran Tütüncü, “Öncelikle mahallenin bütün yollarını sıcak asfaltla kapladık.  Daha sonra Masa Dağı’nda 15 dönümlük alana inşa ettiğimiz Antalya’nın ilk seyir terasıyla birlikte mahallede güzel bir hizmet ivmesi yakaladık. Bu yıl içerisinde açtığımız 2 yeni yolun asfaltını ve çevre düzenlemesini tamamladık.  Şimdi de bütün sitelerimizin önündeki sokakların ve caddelerin kaldırımını yapıyoruz.” diye konuştu.

Hizmetlerimizi halkımız takdir ediyor

Tüm sokakların asfaltlanması, kaldırımlarının yapılması, yeni yolların açılması ve Antalya ya hitap eden seyir terasıyla mahallede önemli hizmetler yaptıklarının altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, güzel hizmetler yaparak, bölgeyi güzelleştirmeye, modern bir hale getirmeye devam edeceklerini belirtti. Kepez’in dört bir tarafında hizmetlerin sürdüğüne işaret eden Tütüncü, “ Kepez’in, yıllılardan bu yana var olan şehircilik eksikliklerini tamamlama konusunda büyük bir azmimiz var. Azim ve gayretle 3 yıldan bu yana ortaya koyduğumuz hizmetler, halkımızın takdirine, beğenisine mazhar olmuştur.”dedi.

Mahalleye 15 bin m2 parke kaldırım

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sitelerin olduğu bölgedeki caddelerde ve ara sokaklarda 15 bin m2 parke kaldırım çalışması gerçekleştiriyor. Kaldırıma, görme engelli vatandaşların yürürken yollarını takip edebilmeleri amacıyla “kabartma takip taşları” yerleştiriliyor. Yine kaldırımların girişlerine ise tekerlekli sandalye kullananlar için uygun rampalar konuluyor. Tütüncü döneminde 16 km asfalt çalışmasıyla bölgedeki yolların tamamı asfaltlandı.

Asfalt, yeni yol ve park hizmeti

Yine Masa Dağı bölgesini, Duacı Köyü’ne ve Kent Parkı’na bağlayan yolun yapımı tamamlandı. Barış Manço Bulvarı ile Masa Dağı’nın doğu kısmındaki siteler arasındaki mevcut 900 metre uzunluğundaki dar yol 20 metre genişletildi ve sıcak asfaltla kaplandı. Bölgedeki Şehit İbrahim Yurtseven İlköğretim Okulu’nun bahçe duvarı ile bahçesinde 2 bin 730 m2 asfalt çalışması yapıldı. Mahalledeki Antalya’nın en büyük camii olan Hacı Ali Uyaroğlu Camii’nin, çevre düzenlemesi yapılarak, ibadete açılması sağlandı. Bölgedeki Antkoop Akdeniz Siteleri ile cami arasında 800 metrelik yeni bir yol açıldı.
Mahallenin güney bölümündeki, kent merkezinin Kundu’dan, Sarısu’ya kadar izlenebildiği Masa Dağı’nda 14 dönümlük alana, Antalya’nın ilk seyir terası inşa edildi.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder