23 Eylül 2012 Pazar

MENDERE TÜREL ’’ Akaydın yalan söyleme hastası ’’


AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, AK Parti İl Başkanlığı Binasında, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın açıklamalarına sert yanıt verdi.
AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, belediye başkanlığı yaptığı 2008 yılında belediyeye ait harcamalar konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın iddialarına yönelik, "Bu iddiaları, yalanları ancak haysiyetten şereften yoksun insanlar yapar" dedi. Türel, Akaydın'ın mitomani (yalan söyleme) hastası olduğunu söyledi.
Türel, 'Yalanlar ve Gerçekler' adını verdiği 7 maddelik dosyada Akaydın'ın 2008 yılındaki belediye harcamalarına ilişkin iddialarını yalanladı. Akaydın'ın mitomani hastası olduğunu kaydeden Türel, "Mustafa Akaydın Pinokyo olsaydı herhalde burnu buradan İstanbul'a uzamıştı" dedi. Akaydın'ın 2008 yılındaki harcamalara atıfta bulunarak aslı olmayan gülünç iddialarda bulunduğunu öne süren
Menderes Türel, şöyle konuştu:
"Kendisi bu yalan ve iftiralarla belki de 2009'daki belediye başkanlığı seçimlerini kazandığını düşündüğü için yeniden aynı yola başvuruyor olabilir. İftira kimliğinin bazı arkadaşlarda hortlaması belki de yaklaşan yerel seçimlerdir. Gerek görev dönemimizde gerekse hayatımızda veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız olmadı. Bu iddiacılar, yalancılar her zaman olduğu gibi kendi yalan bataklığında boğulacaklardır. Antalya komuoyu artık Mustafa Akaydın'ın yalanlarından bıkmıştır."
Türel, Başkan Akaydın'ın 2009 yılındaki seçim kampanyasından itibaren şahsına, görev yaptığı döneme ait ithamda, iftirada bulunduğu için basın toplantısı düzenlemeye mecbur kaldığını dile getirdi. Akaydın'ın yalancı ve iftiracı maskesini belgeleriyle düşüreceğini ifade eden Türel, dosyada yer alan 7 maddeyi, sinevizyon gösteriminde açıkladı. Türel, Akaydın'ın 2008 yılındaki festivalde konukların konaklamadığı 240 odalı otelin 374 odası var gibi gösterilerek 600 bin dolar ödeme yapıldığı iddiasını, otelin turizm işletme belgesini, yatak kapasitesini göstererek açıkladı.
Menderes Türel, işletme belgesinde 640 yatak kapasitesi bulunan otelde 450 misafirin konakladığı ve konukların listesinin bulunduğunu belirtti. Dosyadaki 2'nci madde olan Akaydın'ın festivalin davetiye tasarımları için 118 bin dolar ödeme yapıldığı iddiası hakkında da Türel, ödemenin sadece davetiyeler için olmadığını, festival süresince kullanılan mekanların iç ve dış tasarımlarının da yer aldığı 19 farklı tasarım için yapıldığını aktardı.
Akaydın'ın festival turizm hareketlerinin düzenlenmesi ne olduğu belli olmayan bir amaçla 1 milyon 265 bin lira ödendiği iddiasına ise Türel, turizm hareketleri içerisinde 41 ayrı iş için ödeme yapıldığını söyledi. Akaydın'ın Altın Portakal Film Festivali'nde 9 günlük süreçte kiralanan 140 araca 3 milyon 400 bin lira ödendiği yönündeki açıklaması hakkında ise Türel, 256 aracın 14 günlük kiralandığını, bunlardan 127'sinin VIP clas araçlar olduğunu belirtti. Türel, kiralanan araçların sayısal verilerini ve sözleşmesini göstererek, Akaydın'ın rakamları 2 katına çıkarıp, yalan söylediğini ifade etti.
Akaydın'ın festival davetlilerinden Mickey Rourke'e 100 bin dolar ücret ödendiği iddiasına da Türel, makbuzu göstererek 50 bin dolar ödeme yapıldığını belirtti. Türel, Mickey Rourke'in köpeğinin de uçakta first clas bölümünde değil kargoda taşındığını söyledi. Türkiye'de Serdar Ortaç ve Sezen Aksu gibi sanatçılara konserde 200 bin lira civarında ödeme yapıldığını ifade eden Türel, "Sayın Akaydın'ın kendi konserleri için hangi sanatçıya kaç para ödediğini de aslında çok merak ediyorum" dedi.
Türel, bir firmadan 400 bin dolar tutarında fuar standı kiralandığı ve standların alınmış gibi gösterilerek 300 bin dolar ödendiği iddialarına ise standların satın alma opsiyonlu olarak 3 yıllığına AKSAV'a kiralandığını, 3'üncü yılın sonunda da yeni stantlar satın alınarak AKSAV demirbaş listesine girdiğini söyledi. Türel, Akaydın'ın bu ödemeler hakkında valiliğe yaptığı şikayet sonrası soruşturma başlatıldığı yönündeki açıklamalara ise 20 Eylül 2012 tarihli Antalya Valiliği'nin açıklamasını gösterdi. Türel, açıklamada Antalya Valiliği'ne Mustafa Akaydın veya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu güne kadar herhangi bir şikayet ve belge ulaşmadığının bildirildiğini aktardı.
Akaydın'ın valiliğe kendisini şikayet etmediğini dile getiren Türel, şöyle konuştu: "Sen şikayette bulunmamışsın, ne incelemesinden bahsediyorsun. Kendin şikayette bulunduğundan haberin yok, insanların haysiyeti, şerefiyle oynayacak, böylesine yalan ve iftira dolu iddialarda bulunuyorsun. Açık ve net söylüyorum bu iddiaları, yalanları ancak haysiyetten şereften yoksun insanlar yapar. Bizler siyaseti çocuklarımıza haysiyetli ve şerefli bir miras bırakmak için yapıyoruz. Türkiye'de hakkında soruşturma izni verilmemiş, dava bile açılmamış tek belediye başkanı bu arkadaşım. Beni incelemeye bile bağımsız yargı ve ilgili kurumlar gerek görmemiştir."
Türel, internette yaptığı araştırma sonrasında tıpta mitomani adlı hastalığın olduğunu öğrendiğini ve Akaydın'ın davranışlarının bu hastalığı işaret ettiğini dile getirdi. Hastalığın belirtilerini açıklayan Türel, mitomaniye zemin hazırlayan psikiyatrik sorunlar arasında kişilik bozukluğu, narsist, asosyal ve histerik kişilik ile çocukluk yıllarında istismara uğramış olmanın yer aldığını söyledi.
Türel, "Tam Mustafa Akaydın'ı tarif ediyor. Kaybetmiş olduğu davalardan ilanlardan sonra benden özür diledi ama özür diledikten sonra yalan atmaya devam etti. Ben de Akaydın sayesinde tıbbi terimi öğrendim. Kendisi bu açıklamam sonrası benim hakkımda yargıya başvurmak suretiyle dilekçe de verebilir. Çok memnun olurum. Akaydın'ın böyle bir rahatsızlığı belki yargı marifetiyle ortaya çıkar. Hakkımda ceza davası açmasını bekliyorum. Hastalığı yoksa da cezamıza razı oluruz" diye konuştu.
Tıbbi mevzuların kendisinin uzmanlık alanı olmadığını ve yalan söyleme cesareti konusundaki yaklaşımın Mustafa Akaydın'a ait olduğunu belirten Türel, "Mustafa Akaydın Pinokyo olsaydı herhalde burnu buradan İstanbul'a uzamıştı. Kendisine bu rahatsızlıktan kurtulması işin acil şifa diliyorum. Bundan sonra da yalan iftira atma cesaretini gösterecekse, lütfen belgeleriyle gerekli kurumlara iletmesini bekliyorum" diye konuştu. Türel, Akaydın'ın iddialarından dolayı şahsını küçültücü yalan beyanda bulunduğu için yargıya gereken müracaatı yapacağını söyledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder