25 Eylül 2012 Salı

KÖK ’’ATAMAYA KARŞIYIZ’’


CHP İl Başkanı “Ön seçim olmazsa görevimden istifa ederim” diyen CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan’a çıktı, aynı kararlılıkta olduklarını bildirdi. Belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve milletvekili adaylarının belirlemesindeki kriterlerini detaylandıran Devrim Kök; “Belediye başkan adaylarımızı belirlerken il geneli anketler belirleyici olacak. Ancak belediye meclis üyelerini de milletvekili adaylarımızı da kesinlikle önseçimle belirleyeceğiz. Tehdit olarak algılanmasın, sadece verdiğim sözün gereği olarak eğer adaylar atamayla belirlenecek olursa ben de görevimden istifa ederim” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Devrim Kök, önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde adaylarının nasıl belirleneceğiyle ilgili detaylı bir açıklamada bulundu.
-ATAMA SÖZ KONUSU OLAMAZ-
Devrim Kök; aday belirlemedeki kriterlerinin detaylarını Muratpaşa İlçe Örgütü’nden yaptı. İlçe Başkanı Ercan Erkan’ın Antalya merkezli bir internet sitesinde de yayınlanan “Önseçim olmazsa istifa ederim” şeklindeki beyanlarının yer aldığı haber üzerine basının da davetli olduğu toplantıda bu konuyu ele alan Devrim Kök; kendisinin il başkanı olduğu süre zarfında atamayla aday belirlemenin söz konusu olamayacağını bildirdi.
AŞAMA AŞAMA SONA ERİYOR-
Açıklamalarına; ülkeye demokrasiyi getiren parti CHP’nin adaylarını belirlemede demokratik bir yöntem izleyecek olmasının çok doğal olduğunu belirterek başlayan Devrim Kök, biat kültürü ve atama kültürünü asla kabul etmediklerini, uzunca bir süredir Cumhuriyet Halk Partisi’nde de görülen bu atama adaylar uygulamasından aşama aşama artık uzaklaşıldığını kaydetti. Kök; önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde herkesin çağdaş demokratik ve partililerin rıza göstermiş olduğu yöntemlerle adaylarını belirlemiş bir Cumhuriyet Halk Partisi ile karşılaşılacağını belirtti.
-TABAN, KARAR MEKANİZMASINDA OLACAK-
Son il kongresinde (Biz parti tabanın adayıyız dedik. Parti tabanının karar mekanizmasına dahil edilmediği bir yöntemi benimsemiyoruz, biz yönetime gelirsek parti tabanını karar mekanizmasına dahil edeceğimizin sözünü verdik) diyen Devrim Kök; bu sözün arkasında olduklarını, gittikleri her yerde de bu sözü vermeye devam ettiklerini kaydetti. Kök; verdiği bu sözlerin gereğini de önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde uyguladıklarını herkese göstereceklerini anlattı.
-ÜYELER KİMSENİN ADAMI OLMAYACAK-
Kök, ardından adayları nasıl belirleyeceklerine dair uygulanacak yöntemin detayları anlattı. Belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve milletvekili adaylarını belirmede kesinlikle önseçim yapacaklarını belirten Kök; “Artık hiçbir belediye başkanı, şu işadamını meclisime alıyorum, şunu istiyorum gibi bir şey diyemeyecek. Oraya kimin, kimlerin gideceğine sadece örgütümüz, parti tabanımız karar verecek. Kimse kimsenin adayı olmayacak, herkes örgütün adayı olarak gidecek oraya. Bu yapılmazsa ben de görevimden istifa ederim. Bu genel merkeze bir tehdit olarak algılanmasın, orası da aynı düşüncede, bizimle hemfikir, bu konuda arkamızda da duruyorlar, bu bir tehdit olarak algılanmasın sadece verdiğim sözün gereği olarak bunu yapacağım, ön seçim olmazsa ben de görevimden istifa edeceğim” diye konuştu.
-BAŞKAN ADAYLARI ÖNCE ANKETİ GEÇECEK -
CHP İl Başkanı Devrim Kök; belediye başkan adaylarını belirlerken uygulayacakları kriterleri de bu açıklamasında detaylandırdı. Bunların, parti genel merkezinin de bazı yerler için belirlediği ktiterler olduğunu aktaran belediye başkan adaylarını belirlerken izleyecekleri yöntemi ise şöyle anlattı; “Politikacı, halkta karşılığı olan kişidir. Belediye başkan adaylarının halkta karşılığı olması gerekir. Bizler kesinlikte kendi partilimiz olan adaylarımızı halka soracağız, ankete tabi tutacağız. Bu anketleri genel merkez yapacağı gibi bizler de yapacağız. Ekim ayından itibaren bu anketler resmen başlıyor. Anketlere bakacağız, halkta karşılığı olan ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne kim bir oy daha fazla getirecekse, örgütümüzle de parti tabanımızla da uyumunda bir sorun görülmezse o kişi bizim belediye başkan adayımız olacak. Ve adayımızı mümkün olan en erken zamanda kamuoyuna açıklayacağız, son günlere bırakmayacağız. Bizler atama kültürüne karşıyız. Anket de insanların iradelerinin bir yansımasıdır. Dolayısıyla anket ve sandık yöntemleri ile adaylarımızı belirleyeceğiz”
-ERCAN ERKAN SÖZÜNÜ YİNELEDİ-
Bu arada Devrim Kök; bu anlattıklarında tüm örgütünün hemfikir olduğunu belirtti. Kök; sadece Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan değil, 19 ilçe başkan ve örgütünün aynı fikirde ve kararlılıkta olduğunu bildirdi. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ise açıklamalarında salonlarına sığmadığı için bina dışında gerçekleşen basın toplantısındaki kalabalığı, “Ön seçime olan özlem” olarak nitelendirirken, belediye ve il genel meclisinde meclis üyeleri belirlemesinde ve milletvekili aday belirlemelerinde ön seçim olmaz ise görevinden istifa edeceğini yineledi. Kök ve Erkan’ın toplantısında CHP Antalya il yönetim kurulunun tamamının yer aldı ..kaynak-.chpantalya.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder