17 Eylül 2012 Pazartesi

KEPEZ ATIL ALANLARI YEŞİLLENDİRİYOR


Kepez Belediyesi, Yeşiltepe Mahallesi Barış Taksi Durağı'nın yanında bulunan, mülkiyet problemi sonucu yıllarca atıl bir halde duran ve imar planında okul alanı olan arazide yaşanan çevre kirliliğini ortadan kaldırıyor. 

Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 3,5 dönümlük arazide çevre düzenlemesi ve temizlik çalışması başlattı. Bölgede oturanların, kışın çamur, yazın toz şikâyetinde bulunduğu arazi çimlendirilecek; alanın caddeye bakan bölümlerine ise aydınlatma direkleri ve banklar konulacak.

Tütüncü yeşillendirme çalışmalarını inceledi

Dokuma bölgesindeki eskiyen asfaltların, kaldırımların ve parkların yenilenmesine önem veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de söz konusu arazide devam eden yeşillendirme çalışmasını inceledi.

Başkan Tütüncü, önceki dönemlerde yapılan imar düzenlemesiyle kamu tesisi olarak ayrılan, ancak mülkiyet problemi sonucu yıllardır atıl halde duran alanlarda, ciddi bir çevre kirliliğinin yaşandığını anımsattı. Yeşillendirme çalışmasının yapıldığı arazinin etrafında oturanların, tozdan dolayı yaz aylarında pencerelerini açamadıklarını söyleyen Tütüncü, "Toz şikayetine neden olan, görüntü kirliliği oluşturan alanları, vatandaşların talepleri istikametinde güzelleştiriyoruz. Bu arazilerin, çevre düzenlemesini, temizliğini yapıyoruz." dedi.

Bölgede oturanlar rahatlayacak

Aydınlatma olmadığı için akşamları karanlık bir nokta olan arazinin, zeminin de toprak olması nedeniyle kışın çamura, yazın ise toza sebebiyet verdiğine değinen Tütüncü; çevre düzenlemesini, yeşillendirmesini, aydınlatmasını yaparak, bu alanı hem karanlık ölü bir nokta olmaktan kurtaracaklarını hem de görüntü kirliliğini ortadan kaldıracaklarını kaydetti. Mülkiyet problemi nedeniyle atıl kalan alanların temizliğini yapmanın, belediyelerin görevi olduğunun altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, bu çalışmanın da vatandaşın çevre rahatsızlığının giderilmesi bakımından önemli olduğunu ifade etti.

Yeşillendirme diğer mahallelerde de devam edecek

Güzel, estetik, zarif bir Kepez için çalıştıklarına değinen Tütüncü,"Çalışmalar tamamlandıktan sonra Barış Taksi Durağı bölgesi çok daha güzel bir alan haline gelecek. Bu çalışma; Dokuma bölgesine, Yeşiltepe, Zafer mahallesi sakinlerine hayırlı olsun."diye konuştu.

Yeşillendirme çalışmasının; Şafak, Yeşiltepe, Kuzeyyaka, Karşıyaka, Gündoğdu, Atatürk ve Yükseliş mahallelerinde, uzun vadede okul ve sağlık tesisi inşa edilemeyecek olan arazilerde devam edeceğini belirten Tütüncü, kamu tesisi alanlarında çevre düzenlemesi çalışması yapılmasıyla ilgili olarak, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptıklarını da hatırlattı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder