16 Eylül 2012 Pazar

KEPEZ’DEN EVLİLİK OKULU


Kepez Belediyesi; boşanmaların, kadına yönelik şiddetin artığı bir dönemde, evlilik yaşamında karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik "Evlilik Okulu" açıyor.

Kepez Belediyesi, sosyal sorumluluk anlayışıyla toplumsal problemlerin çözümüne yardımcı olmak amacıyla, örnek bir eğitim ve rehberlik projesini daha başlatıyor. "Anne ve Baba Okulu" projesiyle öğrenci-veli arasında yaşanan problemlerin giderilmesine yardımcı olan Kepez Belediyesi, mutlu bir yuva, güzel bir gelecek için "Evlilik Okulu" projesini başlatıyor. Bu proje ile evli olan ve evlenecek olan çiftler, evlilik yaşamlarında karşılaşabilecekleri sorunlar ve bu sorunların nasıl aşılabileceği konusunda bilgilendirilecek.

Dersler nikah salonunda

Evlilikteki iletişim problemlerinin azaltılması, nitelikli evliliklerin kurulması, milletine ve ülkesine faydalı sağlıklı bireylerin yetiştirilmesini amaçlayan evlilik okuluna başvurular alınmaya başlandı. Okula katılmak isteyenler, 310 58 58/138 veya 139 nolu telefondan bilgi alabilirler. Evli olan ve evlenecek olan çiftlerin başvurabileceği okulda çiftler, 11.00-13.30 saatleri arasında haftada iki gün (Cumartesi ve pazar) olmak üzere dört hafta sürecek olan bir rehberlik eğitimi alacaklar.

Evlilik okulu sertifikası verilecek

Psikolojik Danışman Samet Önder'in seminerleri vereceği okulda eğitim 29 Eylül'de başlayacak. Eğitim seminerleri ise Kepez Belediyesi Nikâh Salonu'nda olacak. Eğitim sürecini tamamlayan çiftlere ise Kepez Belediyesi ve Mentalya Aile Danışmanlık Merkezi onaylı evlilik okulu sertifikası verilecek.

Problemlerin çözümüne yardımcı olacak

Bugüne kadar yüzlerce çiftin nikâhını kıyarak evlilik kurumuna verdiği önemi gösteren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de evli ve evlenecek olan çiftleri okula katılmaya davet etti. Evlilik okulunda, ailenin mili, manevi toplumsal açıdan öneminin anlatılacağının altını çizen Tütüncü, böylece evlilikte yaşanabilecek problemlerin çözümüne yardımcı olabilmeyi amaçladıklarını ifade etti..HABER EKSPER / Mehmet BULUT


 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder