15 Eylül 2012 Cumartesi

MUSTAFA KÖSE “Bizi izlemeye devam etsin”


AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse’den Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a cevap:

“Bizi izlemeye devam etsin”

AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, 22 Eylül tarihinde Batı Çevre Yolu’nun temelinin atılacağına ilişkin sevindirici habere karşılık Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklaması karşısında Antalya adına kaygılandığını belirtti. Köse, “Akaydın bu açıklamasıyla, Batı Çevre Yolu ile ilgili açıklamasında engelleyici bir tutum sergilediğini ve Batı Çevre Yolu’nun yapılmasını istemediğini çok net bir şekilde beyan etmiştir” dedi.

Antalya’nın, özellikle Konyaaltı’nın ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak olan Batı Çevre Yolu’nun 22 Eylül tarihinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla temelinin atılacağına vurgu yapan İl Başkanı Köse, “Büyükşehir Belediye Başkanı, Batı Çevre Yolu’nun birkaç kez temelinin atıldığını, Batı Çevre Yolu’nun temelinin atılacağına ve yapılacağına inanmadığını beyan etmiş. Bu beyanı, engelleyici tutum sergilediğinin ve yapılmasını istemediğinin çok net bir şekilde ifadesidir. Sayın Akaydın şecaatini arzederken, sirkatini söylemiştir. Akaydın’ın bu tavrı, bizi Antalya adına kaygılandırmaktadır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Batı Çevre Yolu ile ilgili planlama yapmadığı, Konyaaltı Belediyesi’nin de planlamasına engel olduğu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisini kullanarak, planlama çalışmalarını yaptığını ifade eden Köse, “Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamayı, Akaydın’ın’ın daha önceki açıklamaları ve partilisi olan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in geçmişteki beyanatları çürütmektedir. Sayın Böcek, planlama yapacağını ancak Büyükşehir’in engellediğini defalarca ifade etmiştir. Ayrıca; açıklamada 2008 yılında Batı Çevre Yolu’nun 20 Ocak 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelinin atıldığı öne sürülmüş, daha kaç kez temel atacağımız sorulmuş. Sayın Başbakanımız o tarihte Gençlik Kolları 2. Olağan Kongremize katılıp, Antalyaspor Köprülü Kavşağı’nın açılışını yapmıştır. Bu durum da Akaydın’ın Antalya’dan bihaber olduğunu göstermektedir” dedi.

AK Parti İl Başkanı Köse, “Batı Çevre Yolu ile ilgili atılan adımlar, yapılan planlamalar ile laf konuşma aşamasından icraat aşamasına geçilmiştir. 22 Eylül’de Batı Çevre Yolu’nun temeli atılarak, yapımına başlanacaktır. 800 günde bitirilmesi öngörülmektedir. Sayın Akaydın AK Parti iktidarını ve icraatlarını izlemeye devam etsin” diye konuştu.
HABER EKSPER / Mehmet BULUT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder